Annonce
Læserbrev

Politik. Hvorfor vil du nedlægge regionerne, Lars Løkke Rasmussen?

Hvorfor, Lars Løkke Rasmussen? Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Debat: Hvorfor vil du nedlægge regionerne Lars Løkke Rasmussen? Stort set alle regionsmedlemmer er imod en nedlæggelse af regionerne. Det er selvfølgelig ikke så mærkeligt, idet man naturligvis ikke saver den gren over, man selv sidder på.

Men det er først og fremmest dit ansvar, Lars Løkke Rasmussen. Nu ved jeg ikke, hvor mange af Venstres folketingsmedlemmer, der er modstander af nedlæggelse af regionerne, men jeg har bemærket, at Søren Gade er imod en nedlæggelse af regionerne og måske flere af Venstres folketingsmedlemmer?

Her i Region Midtjylland og Region Syd er der kraftig modstand, og formanden for regionerne, Stefani Lohse, har også kraftigt tilkendegivet, at hun er modstander af en nedlæggelse.

Skal vi virkelig til at have embedsmænd til at styre i stedet? Det er jo først og fremmest sygehusene, det drejer sig om. Jeg siger nej tak til udpegede embedsmænd.

En sundhedsreform, som der arbejdes på i øjeblikket, kan jo være udmærket, men det må ikke være på bekostning af regionerne.

Hvordan de Konservative og Liberal Alliance stiller sig vedrørende dette emne, er jo indtil videre svært at sige noget om. Dog er jeg klar over, at Dansk Folkeparti gerne ser regionerne nedlagt, hvorimod Socialdemokratiet indtil videre vil bevare dem.

Vi nærmer os et folketingsvalg, hvordan udfaldet af dette bliver, er svært at sige, men i vest står vi bedst rustet ved at bevare regionerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce