Annonce
Læserbrev

Politik. Hvordan går det med det trinbræt i Tvis?

Debat: Et næsten samlet folketing med en Socialdemokratisk étpartiregering i spidsen, har en målsætning om en 70 procent reduktion af vores Co2 udledning. Et sympatisk, men desværre nok urealistisk mål, som jeg tror de færreste kan forestille sig, hvad kommer til at koste. I hvert fald er projektet indtil nu meget svævende og ukonkret. Det bliver virkeligt spændende at følge.

Derfor undrer det mig også fælt, at man ikke plukker de lavthængende frugter?

Projektet ”Tvis trinbræt” har været på programmet i adskillige år, men det lader til at være havnet i syltekrukken – hvad er status? Hvem gør hvad??? Hvad er ”showstopperen”?

Togene stopper i Tvis i to til fire minutter for at passere hinanden adskillige gange i døgnet, især i morgentimerne og sidst på eftermiddagen. Situationen er faktisk fuldt sammenlignelig med Aulum, som fungerer fremragende som trinbræt. Trinbrættet kan implementeres meget billigt, og uden at genere de rejsende overhovedet. Og det er statskassen, der betaler, IKKE kommunen.

Tvis ligger syd for Holstebro, og er derfor attraktiv for mennesker der arbejder i Herning, Århus, Vejle eller Gødstrup, men som gerne vil bo uden for Holstebro. Ikke mindst hvis der er mulighed for togtransport.

Og så er det da dumt, at folk ikke kan stå af og på tog, der i forvejen holder stille flere minutter?

Det handler også om de aktuelt 800+ arbejdspladser i Tvis, man herved kunne give en reel og attraktiv mulighed for at bruge offentlig transport i stedet for at tage bilen. Når det nu er et politisk mål, at mennesker skal vælge offentlig transport i stedet for privat, er det da en forudsætning, at denne mulighed overhovedet forefindes?

Det handler om at gøre Tvis, og dermed Holstebro Kommune, attraktiv at bosætte sig i, også selv om man arbejder syd for Holstebro. Det handler om et godt alternativ til Holstebro by. Det handler om skattekroner. Vil vi hellere sende skatteborgere ud af kommunen? Man kan jo stå af og på toget i Aulum og Vildbjerg (Herning Kommune), hvilket gør disse byer mere attraktive for bosættelse.

En Socialdemokratisk borgmester i et socialdemokratisk ledet land med en socialdemokratisk ambitiøs grøn politik, burde da lægge sig 100 procent i selen for at holde liv i dette grønne projekt?

Det undrer mig, at borgmesteren ikke bruger sin politiske pondus til tage dette lette point, profilere sig selv og sit byråd, og lade Holstebro vise reel handling i den grønne omstilling?

Og hvor er vores lokale MF'ere i dette projekt? Lind, Danielsen, Tørnæs med flere? I skal hjælpe med at sætte Holstebro Kommune på landkortet. I skal lægge pres på jeres ordførende MF kolleger, sætte national fokus på lokale projekter og derved gøre kommunen attraktiv. Det forventer vi af jer.

Man har i Holstebro byråd en ærgerlig tendens til at glemme at udvikle landsbyerne. Det, tror jeg, er en stor fejl. Ikke alle ønsker at bosætte sig inden for eller lige omkring Ringvejen. Men alle betaler den samme kommuneskat, og har derfor ret til den samme fokus på udvikling.

Har man den politiske holdning, at de 800+ arbejdspladser i Tvis, samt muligheden for et kommunalt omkostningsfrit grønt tiltag, er helt uinteressant - ja så er det da fair nok …. men bare så uendeligt ærgerligt og fuldstændigt uforståeligt.

Håber på opklarende respons fra vore lokale politikere?

Annonce
Henrik Bohl Pedersen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce