Annonce
Ulfborg/Vemb

Politik, flagermus og asfalt bremsede cykelstien: Men nu kommer den

Der begynder - langt om længe - at ske noget nu ved Klitvej, hvor den kommende cykelsti skal bugte sig. Privatfoto: Niels Sandgaard
Først var det politik, der bremsede cykelstien - så var det flagermus og asfalt. Nu sker der endelig noget med cykelstien ind gennem Husby Klitplantage.

Husby: De lokale har kæmpet for en cykelsti mellem Husby og Fjand i adskillige år. Cykelstien forbinder på samme tid Ulfborg med Thorsminde. Men i maj 2020 så det ud til at være lykkedes. Her satte kommunen endelig arbejdet i gang - efter flere forsinkelser. Men 2020 skulle vise sig - igen - at blive et år med tålmodighed. Først var det undergrunden og jordforholdene, den var gal med.

Senest er det kommunens kamp med Miljøstyrelsen om en dispensation til den del af cykelstien, der går ind gennem fredskoven Husby Klitplantage, som har trukket i langdrag. Men nu er der endelig godt nyt til de lokale:

- Vi har fået dispensation for stien - ind gennem skoven, siger Annette Vognbjerg, chef for Trafik, Park og Skov i Holstebro Kommune. Hun fortæller, at arbejdet derfor nu kan fortsætte. Og nu er kommunen begyndt at fælde træerne.

Et af stridspunkterne har været, at kommunen har skullet finde et sted at plante erstatningsskov svarende til 1,32 hektar. Det har man nu fundet i et område tæt på Naur.


Bedre sent end aldrig. Men det er da skønt, at de nu kan komme videre med arbejdet nu.

Niels Sandgaard, medlem af Vesterhavsklyngen og en af de lokale forkæmpere for cykelstien


En anden udfordring har bestået i belægningen af skovstien, som kommunen har villet asfaltere, da eksempelvis stenmel vil være for uholdbar en løsning, når der også rides på strækningen. Men idéen om en asfaltering har Miljøstyrelsen ikke været glade for.

Annonce

Løsningen er fundet

Nu er der blevet fundet et kompromis. Kommunen får lov at asfaltere - men med gult-brunligt asfalt, så det ligner stenmel.

Desuden ligger Miljøstyrelsen vægt på, at der tages så meget så muligt hensyn til fredskoven, og at de gamle løvtræer langs Klitvej skal bevares - blandt andet af hensyn til områdets flagermus og fugle.

Miljøstyrelsen skriver desuden i sin dispensation, at der ikke må opsættes belysning langs stistykket i skoven.

Hos kommunen er man tilfreds:

- Og vi forventer at kunne holde tidsplanen, så vi når målet om at blive færdig til sommer. Så må vi håbe, at frostvejret ikke kommer for meget på tværs, siger Annette Vognbjerg.

Niels Sandgaard - en af de lokale, der har kæmpet for cykelstien, er glad:

- Bedre sent end aldrig. Men det er da skønt, at de nu kan komme videre med arbejdet nu, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce