Annonce
Læserbrev

Politik. Danmark har ikke brug for kvoteflygtninge

Peter Skaarup. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Debat: Lige så glade vi i DF blev for Socialdemokraternes tilsyneladende skifte på udlændingeområdet i en strammere retning, inden valget, lige så skuffet er vi blevet efter valget, hvor Socialdemokraterne er i fuld gang med at åbne grænserne for nye flygtninge.

Alene aftalen med støttepartierne betyder nu, at Danmark skal modtage kvoteflygtninge, som ovenikøbet skal være særligt udsatte, hvilket også betyder yderst vanskelige at integrere - om overhovedet muligt.

Det indebærer, at danskerne på sigt må imødese færre penge til velfærd, højere skatter og ikke usandsynligt mere kriminalitet og utryghedsskabende adfærd fra nogle af de nytilkomne.

Der findes allerede titusinder af flygtninge og indvandrere i Danmark, der er svære at integrere herunder en del, vi ikke kan hjemsende trods fred og ro i deres hjemlande. Socialdemokraternes kursskifte og fokus på at øge tilstrømningen, kommer desværre ikke som den store overraskelse nu, hvor de har lagt alle deres æg i venstrefløjens kurv. Socialdemokraternes triste kursskifte gør bare, at vi i DF skal være endnu mere på vagt. Uanset hvilke lempelser der kommer fra regeringens hånd, så kommer det ikke til at gå upåtalt hen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce