Annonce
112

Politiet vil stadig komme i Hullet

Politiet vil af og til stadig være at finde i Hullet i Struer, selv om kommunen nu har hyret vagter til at holde øje med de unge. Arkivfoto: Morten Bang Larsen

Struer: Midt- og Vestjyllands Politi har ifølge vicepolitiinspektør Morten Bujakewitz grundlæggende ikke nogen holdning til, at Struer Kommune nu har hyret vagter til at holde øje med skaterparken Hullet i Struer sommeren over.

- Kommunen må gøre, som den finder mest hensigtsmæssigt. SSP-tilgangen til det, hvor man forsøger at løse det mellem skole, social og politi, tiltaler mig mere, siger vicepolitiinspektøren.

Det ben står Struer Kommune nemlig også på i den intensiverede indsats i Hullet, hvor en klubmedarbejder sommeren over om aftenen vil være til stede med redskaber og forslag til positive aktiviteter.

- SSP er et etableret samarbejde og den måde, vi plejer at løse de udfordringer, der er, men vi samarbejder med de partnere, vi får givet, forklarer Morten Bujakewitz.

Han tror dog ikke, at det kommer til at ændre det store på den indsats, politiet allerede lægger i området.

- Hvis de (vagterne, red.) er der og har noget, vi kan bruge, tager vi gerne imod det. Det vigtigste for os er jo informationer. Jo flere vi kan få af dem, des bedre er vi stillet, siger vicepolitiinspektøren og fortsætter:

- Problematikken er ikke ukendt for os. Vi var dernede to gange i sidste uge med vores flexpatrulje, for hvis det er narkorelateret, er det i høj grad en politiopgave.

Midt- og Vestjyllands Politi vil derfor også blive ved med at komme i Hullet, når de er i området, hvor der jo blandt andet af Natteravnene i Struer er blevet meldt om en skidt udvikling med blandt andet snifning af lightergas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce