Annonce
Holstebro

Politiet var aldrig på besøg hos ung landmand

Politiet afviser også at have haft en patrulje på stedet, efter det har gennemgået alle patruljevognenes GPS-data fra den pågældende nat. Arkivfoto: Scanpix/Morten Juhl

RÅSTED: Politiet har nu i en redegørelse afvist, at de var i besøg i Råsted natten til den 27. oktober. Det fremgik ellers af en artikel i Dagbladet den 21. november i år, hvor Jacob Christensen fortalte, at ulve havde været meget tæt på ham og hans får, og han havde ringet til politiet to gange - og politiet havde været på besøg efter det andet opkald.

Af artiklen fremgik det også, at sagen ikke fremgik af politiets døgnrapport.

Efter at have tjekket i systemet bekræfter politiet nu det første telefonopkald klokken 23.20, hvor den unge landmand fortæller, at der står en ulv på gårdspladsen ved familiens fårefold. Vagtcentralen vejleder ham i at skræmme ulven væk. Ifølge politiet var det en fejl, at dette opkald ikke blev noteret i første omgang.

Til gengæld afviser politiet, at der har været flere opkald efter at have tjekket systemet. Og politiet afviser også at have haft en patrulje på stedet, efter det har gennemgået alle patruljevognenes GPS-data fra den pågældende nat.

Da avisen skrev artiklen, var oplysningen om politiets besøg dog blevet bekræftet af yderligere én person, der var til stede den aften.

Dagbladet beklager de fejlagtige oplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce