Annonce
Holstebro

Politiet trænede situationer med brostenskast og demonstrationer

Midt- og Vestjyllands politi måtte flere gange trække stavene under tirsdagens øvelser, hvor der blandt andet blev smidt med skumgummi-brosten. Foto: Christian Gnutzmann.
Der var blå blink, udrykning og masser af uniformerede betjente i et villakvarter i Holstebro, da Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag lavede forskellige øvelser.

Holstebro: Ulla Slot Kristensen havde en lidt speciel tirsdag. Først var hun offer for et overfald, hvor en kniv i hjertet næsten tog livet af hende. Heldigvis kom politiet hende til undsætning og udøvede førstehjælp.

Senere på dagen kvitterede hun for den livredende hjælp ved at smide brosten efter de samme betjente, der om formiddagen havde taget sig af hende.

Begge situationer var iscenesat af Midt- og Vestjyllands Politi, der brugte dagen på at foretage øvelser ved Poppel Allé, Elme Allé og Agerbækvej i Holstebro.

Ulla Slot Kristensen er til dagligt ansat ved politiets bødeafdeling, men tirsdag var hendes opgave at være så besværlig for politiet som muligt. Sammen med andre fra den administrative afdeling ved politiet og en gruppe HF-elever var hun også med til at demonstrere og være voldelig over for en togkontrollør.

- Det er lidt grænseoverskridende, for det er svært at modsætte sig politiet. Men vi prøver at gejle hinanden op, og det er vildt sjovt at få lov til at være sådan her over for dem, siger Ulla Slot Kristensen.

Ved en af øvelserne har hun sammen med de andre testpersoner nedlagt en civilbetjent. Betjenten ligger på jorden, mens han bliver sparket til.

Der går dog ikke længe, inden sirenerne hyler ud over villakvarteret, og to politivogne kommer tonsende ned ad de små veje. En sværm af betjente hopper ud og jager de voldelige testpersoner væk.

Efterfølgende står politiet og testpersonerne over for hinanden. Testpersonerne råber skældsord efter betjentene, der trækker stavene. Ulla Slot Kristensen og de andre bliver samlet ved en mur, omringet af betjente, inden der bliver råbt, at nu er øvelsen slut. Så er det videre til næste øvelse, hvor der igen skal smides med skumgummi-brosten.

Øvelser som disse skal blandt andet træne betjentene i situationer med vrede fodboldfans eller demonstrationer.

Annonce
Politiet havde tirsdag indtaget et villakvarter i Holstebro som øvelsesområde. Foto: Christian Gnutzmann.
Ansatte i politiets administrative afdelinger og HF-elever spillede i løbet af tirsdagen forskellige roller, som skulle sætte politiet på prøve. Foto: Christian Gnutzmann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mange vælger fisk til julemaden

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce