Annonce
Holstebro

Politiet trænede situationer med brostenskast og demonstrationer

Midt- og Vestjyllands politi måtte flere gange trække stavene under tirsdagens øvelser, hvor der blandt andet blev smidt med skumgummi-brosten. Foto: Christian Gnutzmann.
Der var blå blink, udrykning og masser af uniformerede betjente i et villakvarter i Holstebro, da Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag lavede forskellige øvelser.
Annonce

Holstebro: Ulla Slot Kristensen havde en lidt speciel tirsdag. Først var hun offer for et overfald, hvor en kniv i hjertet næsten tog livet af hende. Heldigvis kom politiet hende til undsætning og udøvede førstehjælp.

Senere på dagen kvitterede hun for den livredende hjælp ved at smide brosten efter de samme betjente, der om formiddagen havde taget sig af hende.

Begge situationer var iscenesat af Midt- og Vestjyllands Politi, der brugte dagen på at foretage øvelser ved Poppel Allé, Elme Allé og Agerbækvej i Holstebro.

Ulla Slot Kristensen er til dagligt ansat ved politiets bødeafdeling, men tirsdag var hendes opgave at være så besværlig for politiet som muligt. Sammen med andre fra den administrative afdeling ved politiet og en gruppe HF-elever var hun også med til at demonstrere og være voldelig over for en togkontrollør.

- Det er lidt grænseoverskridende, for det er svært at modsætte sig politiet. Men vi prøver at gejle hinanden op, og det er vildt sjovt at få lov til at være sådan her over for dem, siger Ulla Slot Kristensen.

Ved en af øvelserne har hun sammen med de andre testpersoner nedlagt en civilbetjent. Betjenten ligger på jorden, mens han bliver sparket til.

Der går dog ikke længe, inden sirenerne hyler ud over villakvarteret, og to politivogne kommer tonsende ned ad de små veje. En sværm af betjente hopper ud og jager de voldelige testpersoner væk.

Efterfølgende står politiet og testpersonerne over for hinanden. Testpersonerne råber skældsord efter betjentene, der trækker stavene. Ulla Slot Kristensen og de andre bliver samlet ved en mur, omringet af betjente, inden der bliver råbt, at nu er øvelsen slut. Så er det videre til næste øvelse, hvor der igen skal smides med skumgummi-brosten.

Øvelser som disse skal blandt andet træne betjentene i situationer med vrede fodboldfans eller demonstrationer.

Politiet havde tirsdag indtaget et villakvarter i Holstebro som øvelsesområde. Foto: Christian Gnutzmann.
Ansatte i politiets administrative afdelinger og HF-elever spillede i løbet af tirsdagen forskellige roller, som skulle sætte politiet på prøve. Foto: Christian Gnutzmann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Slut med tomme butikker i center

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce