Annonce
112

Politiet sendte flere patruljer: 100 unge kørte bilræs i byen

Der har før været dækafbrænding og bilræs i andre vestjyske byer. Lørdag aften var det i Holstebro. Arkívfoto: Jørgen Kirk
Lørdag aften var der først stort bilræs i industrikvarter i Holstebro - og siden fortsatte det i Struer.
Annonce

HOLSTEBRO: En større gruppe unge ville åbenbart have gang i gaden lørdag aften midt i coronatiden. I hvert fald var en stor flok samlet på Joachim Wellers Vej - altså bag Færch Plast - omkring klokken 21 lørdag aften.

- Vi sendte fire patruljer, efter vi havde fået en anmeldelse. Der var samlet omkring 100 biler til bilræs, og der var et par hundrede unge, siger Jens Claumarch, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Der er stor risiko for, at tilskuere kommer til skade, hvis en bilist mister kontrollen. Desuden er det forbudt at køre bilræs på offentlig vej, og hastighedsgrænsen på 50 km/t bliver ofte ikke overholdt, siger Jens Claumarch.

Politiet noterede dog ikke nogen overtrædelser af færdselsloven.

- Det kræver, at vi har beviser og ved, hvem det er. Men vi bad de unge forlade stedet, siger Jens Claumarch.

De fire politipatruljer var på stedet til omkring 21.45, før bilræset var opløst.

Annonce

Fortsatte i Struer

Det var dog åbenbart ikke alle, der kørte hjem fra bilræset.

Senere på aftenen fik politiet en anmeldelse om to-tre biler, der kørte ræs omkring Energipark i Struer, og her bad politiet også de unge om at forlade stedet.

Omkring klokken 23 fik politiet så den tredje anmeldelse om bilræs. Denne gang var det i området ved Fabriksvej og XL Byg i Struer, hvor 10-15 biler var samlet.

- Der havde vi en patrulje oppe, som bad dem om at stoppe og køre hjem, siger Jens Claumarch.

Det sker regelmæssigt, at der er en form for bilræs et eller andet sted i politikredsen.

- Nogle steder er det organiseret, og de er gode til at rydde op efter sig. Andre steder efterlader de en masse affald, siger vagtchefen, som dog også erkender, at de unge er begrænset i deres udfoldelser på grund af corona.

- Det kan være svært som ung, når man ikke må så meget andet - og måske har en bil, som man går meget op i, siger Claumarch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce