Annonce
Holstebro

Politiet rykker ud med rullefelter: Knallert-bøller skaber utryghed

Politiet kører sammen med deres cykel- og knallertkontrol en særlig aktion, der sætter ind overfor de henvendelser, som de får fra borgere om hurtigtkørende knallerter. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Midt- og Vestjyllands Politi har i denne uge fokus på cyklers og knallerters adfærd i trafikken. Især knallerter, der kører for stærkt, kan skabe utryghed blandt borgerne, fortæller leder af færdselsafdeling, der har fået flere henvendelser.

Holstebro: Cyklister, der kører over for rødt lys, kører på den forkerte side af vejen eller på fortovet og knallerter, der kører alt for stærkt. Dem holder politiet særligt øje med i denne uge.

- Vi har mange bløde trafikanter på vejene, især om morgenen, sidst på eftermiddagen og om aftenen, som har fokus på alt muligt andet. Det kan være, at man for eksempel sms'er, imens man kører. Det er den her uhensigtsmæssige adfærd, som vi gerne vil til livs - bilisterne skal have en god fornemmelse i maven om, at der ikke pludseligt kommer en cyklist eller knallert kørende tværs over fodgængerfeltet, fortæller Jørgen Christensen, der er leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi.

Betjente vil derfor placeres rundt omkring på vejene efter, hvordan ruterne til eksempelvis ungdomsuddannelserne ser ud, og i øvrigt efter hvilken mavefornemmelse betjentene selv har for trafikken. Betjentene rykker ud med rullefelter, der skal teste knallerter, der kører for hurtigt - et problem, som lederen af færdselsafdelingen har fået adskillige henvendelser på.

- Vi kører en særlig aktion efter henvendelser fra borgere, der har meldt om knallerter, der kører alt for stærkt. For en knallert, der kommer kørende med 60-70 kilometer i timen på en cykelsti, er noget, der skaber utryghed hos mange borgere og er farligt for andre brugere af cykelstien, fortæller Jørgen Christensen.

Det kan flere borgere, der bor i Mejdal skrive under på. I december lagde en beboer et Facebook-opslag op på Mejdals lokale gruppe, hvor han opfordrede forældre til at tage fat i deres scooter-kørende børn, da han ofte oplevede, at de tohjulede køretøjer kørte 'meget hurtigt' på cykelstien.

- Der er rigtigt mange af de små cyklister, og det vil ikke være til at bære, hvis nogen kommer til skade, skrev borgeren i opslaget, som fik flere kommentarer fra andre borgere i området med tilsvarende erfaringer.

Cykel- og knallertkontrollerne fortsætter til søndag den 27. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce