Annonce
Struer

Politiet på vej - det tager bare lidt tid

Nærpolitiet i Struer havde indtil 2017 en base i Kirkegade. Nu skal der findes nye lokaler til en politienhed, som skal bemandes med fem betjente, og borgmester Niels Viggo Lynhøj (S) satser på, at det bliver på en mere synlig adresse i byen. Foto: Morten Stricker
Det ligger fast, at lokalpolitiet vender tilbage til Struer, og borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) forventer, at det bliver på en mere synlig adresse end før.
Annonce

Struer: Da politikerne på Christiansborg midt i december indgik et nyt politiforlig var det med en bunden opgave til politidirektøren i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen.

I forbindelse med forliget blev det aftalt, at Struer skal have en af de 20 nye politistationer, der skal oprettes for at styrke nærpolitiet.

Struer skulle være base for en af de nye politienheder, der skal bemandes med fem betjente og med en åbningstid på 15 timer om ugen.

Politidirektøren i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, aftalte derfor et møde med borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) på rådhuset i Struer.

Blandt andet for at få aftalt, hvor den nye politienhed helt konkret kan få husly.

Annonce

Flere muligheder

- Vi aftalte et møde onsdag den 6. januar, men på grund af Covid-19 blev det aflyst, fortæller borgmester Niels Viggo Lynghøj.

- Det blev som så meget andet i disse tider udskudt, forklarer han.


Jeg kan ikke nævne konkrete muligheder. Det ville så udelukke nogle andre, som måske har et lige så godt bud på, hvor det kunne være.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer Kommune


Men sagen ligger på hans bord og er klar til at blive taget op, når det igen bliver muligt at få lidt mere skred i processen.

- Vi skal nok finde lokalerne, forsikrer Niels Viggo Lynghøj.

- Jeg kan ikke nævne konkrete muligheder. Det ville så udelukke nogle andre, som måske har et lige så godt bud på, hvor det kunne være, og vi har fået en del forslag. Det har været fra både udlejere og fra andre, der bare har ringet med et forslag om, at det kunne være både her eller der, forklarer han.

Så indtil videre kan han bare konstatere, at det ikke bliver til samme adresse i Kirkegade, hvor nærpolitiet i Struer havde adresse indtil stationen blev lukket i 2017.

Her er lokalerne nu taget i brug af kommunens it-afdeling.

Annonce

Tryghed

- Når vi skal finde en ny placering, må det også gerne være på et mere synligt sted i byen, mener Niels Viggo Lynghøj.

- Det er et praktisk problem, som er til at løse, siger han og ser frem til, at der igen vil være betjente med en lokalforankring til rådighed for borgerne i Struer Kommune.

- Vi var en af de største kommuner uden en politistation, konstaterer han.

Dette bliver der nu rettet op på, og borgmester Niels Viggo Lynghøj kan se mange fordele ved at få nærpolitiet tilbage til byen.

- Det giver tryghed, at vi får politiet tilbage, og så skal vi også huske, at Struer Kommune ikke kun består af Struer by. Det lokale politi skal også dække, hvad der sker på Thyholm og ude i de andre lokalområder. Det vil de få større mulighed for med udgangspunkt fra Struer, bemærkede han, da politikerne på Christiansborg havde tilgodeset Struer med en af landets nye politistationer midt i december.

Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce