Annonce
112

Politiet måtte skride til særlig procedure i anholdelse af mand med ondt i livet

Politiet måtte bruge særlig procedure på Skovvang torsdag i anholdelsen af en 42-årig mand. Genrefoto

Holstebro: Sympatien for en 42-årig mand har Midt- og Vestjyllands Politi i behold, selvom manden torsdag ikke ville ordensmagten noget godt.

- Der er tale om en person med ondt i livet, der mest af alt har brug for hjælp, konkluderer politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro, Knud Lauridsen.

Politiet måtte foretage en anholdelse, der, ifølge politiet, var lige efter bogen, men samtidig kan have set voldsom ud, hvis nogen skulle have været vidner til den.

Anmeldelsen fra Skovvang på Herningvej kom torsdag klokken 18.26.

- Her kan man ikke styre en mand, der truer med, at hvis der ringes efter politiet, så vil han tæske dem. Den trussel fastholder han, da vi når frem, siger Knud Lauridsen.

Eftersom den psykisk ustabile mand opholdt sig på et værelse, skred politiet til en særlig procedure, der blandt andet betød, at man brugte skjold og skum i forbindelse med anholdelsen.

- For udefrakommende, der ikke har set sådan en anholdelse før, kan det uvægerligt se voldsomt ud, men sikkerhedsmæssigt, både for manden og politiet, er det den mest rigtige måde, forklarer Knud Lauridsen.

Ingen kom til skade under anholdelsen, og politiet forventer, at den 42-årige mand fra Holstebro skal fremstilles for en dommer fredag, dels fordi han er sigtet for vold mod personer i offentlig tjeneste, dels fordi han har flere andre sager på samvittigheden, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce