Annonce
Holstebro

Politiet har sikret spor efter kirkehærværk

Natten til torsdag blev der udført hærværk på Kirken i Ulfborg Kirkeby, og det er anmeldt til politiet. Foto: Morten Stricker
Torsdag formiddag har politiet sikret overmalede kors og andre spor efter nattens hærværk i Ulfborg, som alt tyder på relaterer til diskussion for og imod ulve.

ULFBORG: Politiet fik tidligt torsdag morgen en anmeldelse, efter der om natten er begået omfattende hærværk ved både Ulfborg og Ulfkær Kirke, overmalet skilte og opsat flere rødmalede kors op med tekster som "Blod bliver ikke glemt" og initialerne "MT", som politiet vurderer relaterer til Mourits Troldtoft, der er dømt ved byretten for at have skudt en ulv.

Torsdag formiddag har politiet haft patruljer i Ulfborg for at undersøge sagen nærmere.

- Vi har sikret forskellige spor, og vi vurderer nu på sagen, siger vicepolitiinspektør Morten Bujakewitz fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet er også opmærksom på det opslag med fotos fra hærværk, som en mand midt om natten lagde op på sin Facebookside. Her skriver han blandt andet "Signalpolitik er så moderne" og videre "Så Ulfborg mente du hade ulveproblemer" - og senere "LÆNGE LEVE de danske ulve".

- Det er vi opmærksom på, og det indgår i sagen på ligefod med andre spor, siger Morten Bujakewitz.

Vil politiet kontakte personen bag opslaget?

- Det kan jeg ikke forestille mig, at vi ikke vil, siger vicepolitiinspektøren, som endnu ikke ved, hvornår der vil være nyt i sagen.

Annonce
På strækningen mellem Holstebro og Ulfborg var der sat trækors i jorden med teksten "RIP MT 2019" (engelsk for hvil i fred. red) og blod bliver ikke glemt. Foto: Morten Stricker
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce