Annonce
Struer

Politiet har øget sin patruljering - unge knallertkørere er i fokus

Billedet her er fra Limfjordsskolen tilbage i 2019, hvor politiet kom på besøg for at kigge lidt på scootere med mere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der bliver lige nu på flere fronter sat ind over for en gruppe af unge på knallert, som har skabt utryghed.

Thyholm: SSP-indsatsen intensiveres i øjeblikket på Thyholm. Det blev politikerne i børne- og uddannelsesudvalget orienteret om ved deres seneste møde.

Den intensiverede indsats finder sted for at øge trygheden i lokalområdet og sker i regi af skole, sociale myndigheder og politi.

Fokus er særligt rettet mod knallertkørsel, som vi også før har beskrevet problemer i forbindelse med her i avisen.

Annonce


Det, vi kan gøre, er i forhold til at forebygge, at nogle skulle begynde at se op til dem og tænke, at det er lige noget for mig.

Knud Bjerregaard Hansen, skoleleder, Thyholm


I orienteringen til politikerne kan man se, at der tidligere har været afholdt dialogmøde med forældre til børn på Thyholm om knallertkørsel.

Et møde, som blandt andet resulterede i en knallertrazzia og i, at ungdomsskolen har ændret sin praksis i forbindelse med knallertundervisningen.

Herudover har politiet øget sin patruljering på Thyholm og opsøger knallertkørere med henblik på dialog med disse og deres forældre.

Thyholm Skole bidrager ligeledes med fokus på forebyggende indsatser, hedder det i papiret til de lokale politikere.

For få fritidstilbud?

Skoleleder for Thyholm Skole, Knud Bjerregaard Hansen, forklarer, at den gruppe af unge på knallert, som der tidligere har været omtalt problemer med, ikke går på skolen.

- Det, vi kan gøre, er i forhold til at forebygge, at nogle skulle begynde at se op til dem og tænke, at det er lige noget for mig, fortæller skolelederen.

Nogle af ideerne kunne her være aktiviteter efter skole, altså at få de unge i nogle tilbud, som kan fange deres opmærksomhed, så de foretager sig noget fornuftigt.

Leder af Struer Ungdomsskole, Thomas Poulsen, forklarer supplerende, at man lige nu forsøger at lave initiativer i forhold til de udfordringer, der har været.

- Vi samarbejder med skolen og politiet, siger han og fortæller, at der er gang i snakke med unge på Thyholm i forhold til, om der mangler fritidstilbud i området.

- Nogle af problemerne er politiarbejde. SSP-arbejde er forebyggende, så en stor part i det her er skolen, forklarer Thomas Poulsen:

- Vi skal lave initiativer i samarbejde med skolen, som underbygger de unges trivsel på Thyholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce