Annonce
Holstebro

Politibil-spark, umotiveret overfald og slagsmål: Bylivet er tilbage og det samme er volden

Politiet måtte i et af de mange tilfælde bruge peberspray. Genrefoto: Johan Gadegaard
Politiet kunne sagtens mærke, at bylivet er i gang igen efter en travl weekend med vold.

Holstebro: Det, som politiet i weekenden har været vidne til, kan vel bedst beskrives som en flok køer, ingen ønsker at se komme på græs igen.

- Der er kommet gang i byen igen. Det kan vi tydelig se på døgnrapporten, konkluderer Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

En travl og voldelig fredag begynder for fire til fem mænd - og politiet - allerede klokken 20.09, da der rapporteres om slagsmål. Via overvågning finder man frem til, at en 26-årig mand fra Holstebro har initieret slagsmål, og han sigtes derfor for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Annonce

Slagsmålet fandt sted i Østergade, og det er også gaden, den er gal med en time senere. Her er to grupperinger oppe at toppes, og ifølge politiet må to-tre personer anholdes.

- Der bliver brugt peberspray for at anholde nogle af dem, forklarer Lilian Jensen.

En lille time senere bliver en 21-årig mand fra Holstebro pludselig overfaldet i Lille Østergade. Han bliver slået i ansigtet og flækker en overlæbe.

- Det sker umotiveret. Man forsøger også at slå ham med en flaske og trampe på ham, tilføjer Lilian Jensen.

Politiet finder frem til gerningsmanden - en 21-årig mand fra Esbjerg - som sigtes for volden.

Og klokken 23.24 tikker endnu en anmeldelse ind. Denne gang om at flere grupperinger skulle været røget i et slagsmål i Østergade. Da politiet når frem, er der dog faldet ro over kombattanterne, og patruljen kan i stedet nøjes med at følge nogle af dem hjem.

Lørdag aften byder på yderligere to episoder.

Seks-syv unge mennesker skulle være havnet i et slagsmål på Den Røde Plads, og én person skulle ligge på jorden - lyder anmeldelsen. Da politiet når frem, finder det dog kun fire personer, som ikke ønsker at anmelde noget.

En 25-årig mand fra Holstebro slipper ikke uden en sigtelse, da han klokken 23.18 i Østergade pludselig beslutter sig for at sparke til en patruljevogn og råbe ukvemsord efter politiet, hvorfor han bliver sigtet efter paragraf 119 om fornærmende tiltale af tjenestemand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Årsmøde rykker til Holstebro

Annonce