x
Annonce
112

Politi rykkede talstærkt ud: Mand skød med softgun efter folk på gaden

En 53-årig mand fra Vemb skød efter folk torsdag eftermiddag. Genrefoto: Reuters/Carlos Jasso

Vemb: Det har formentlig lydt voldsomt, da politiet talstærkt rykkede ud til en anmeldelse i Vemb torsdag eftermiddag. Men det skyldtes, at politiet ikke tog let på opgaven, forklarer politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro, Knud Lauridsen.

Klokken 17.02 blev politiet nemlig alarmeret med meldingen om, at en mand skød efter folk på Nørregade i Vemb.

Der var ganske rigtigt tale om en 53-årig mand fra Vemb, som med en softguns hårdtslående gummikugler havde skudt efter folk. Efter vidneforklaringer fandt man frem til mandens identitet og adresse.

- Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at skyde efter folk, dog uden at ramme, men det er nu engang ikke særligt betryggende, at man ikke kan gå gennem Vemb uden frygt for at blive skudt efter, siger Knud Lauridsen.

I den 53-åriges hjem fandt politiet desuden 85 gram hash.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce