Annonce
Struer

Mere overvågning på gaden om natten: Politi og restauratører går sammen om at skabe et trygt natteliv

Det er her i Søndergade, restauratørerne gerne ser mere overvågning sat op. Foto: Johan Gadegaard
For mange synes, at for meget er for utrygt i Struers natteliv. Det har det nye nærpoliti nu taget initiativ til at komme til livs i samarbejde med kommunen og restauratørerne.

Struer: - Vi vil gerne have, at forældre, som sender deres børn ud i nattelivet, skal vide, at der er voksne, som tager sig af dem og holder øje med dem.

Sådan siger Jakob Hvilsom, der er politiassistent hos Struer Nærpoliti og initiativtager til noget, han selv kalder lidt "a la Trygt Natteliv", som kører i Holstebro.

Det er et samarbejde, som ud over politiet inkluderer de lokale restauratører samt kommunen, og det første møde er allerede afholdt.

Annonce

Formålet er ganske enkelt at gøre nattelivet tryggere.

- Vi har haft nogle snakke om, at der er lidt utrygt hernede, forklarer Mathias Bredtoft, som politiet har bedt om at være med til at fortælle om det nye projekt.

Mathias Bredtoft har i adskillige år arbejdet i byens restaurationsmiljø, der særligt er centreret om Søndergade, og er nu selv indehaver af Hansis Bierbar og Centerpubben i Struer.

- Nogle af de unge piger og drenge tør snart ikke gå i gaden, uden at vi har dørmænd i gadebilledet, for der har været lidt tumult, forklarer han.

Tyrer med flasker

Politiassistent Jakob Hvilsom fortæller, at borgmester Mads Jakobsen (V) deltog i opstartsmødet, hvor Struer Kommunes SSP også var repræsenteret.

- Restauratørerne efterlyste blandt andet noget mere overvågning (i Søndergade, red.), og det er jo noget, han (borgmesteren, red.) skal ind og sige god for, siger Jakob Hvilsom.

- Vi restauratører har snakket lidt om, at vi gerne ville have noget kamera, der peger nedad i gaden, for det er her, der sker mest, fortæller Mathias Bredtoft:

- Det er her, der er flest konflikter og slagsmål. Det største problem lige nu er alle de flasker, de har med og tyrer rundt og truer med.

Er det farligere at gå i byen i Struer end for eksempel i Holstebro?

- Nej, svarer Jakob Hvilsom hurtigt.

- Overordnet set er der ikke meget ballade, men der har været nogle grove sager indimellem, så vi synes, der skal ske noget for også at sikre de unge hernede, siger Mathias Bredtoft.

Annonce

Øget overvågning

Restauratørerne har ifølge Mathias Bredtoft overvågningskameraer hos sig selv, så den yderligere overvågning, der tales om, er mere mellem stederne i Søndergade.

Ville det være en god idé?

- Vi er tilhængere af overvågning og vil altid kunne bruge det bagudrettet (i efterforskningen, red.), men al forskning viser, at det ikke forhindrer noget, svarer Jakob Hvilsom:

- De fleste af dem, der laver uro og uorden, er enten påvirket af alkohol eller narkotika, og så tænker de ikke over det, men har du en ædru person, tror jeg, man vil afstå fra det.


Bekymringen er fortsat, at de kommer til at etablere sig i Struer, og vi har også set vold i nattelivet med nogle med relation til det deroppe, så ja, de er også en del af det her.

Jakob Hvilsom, politiassistent, Struer Nærpoliti

Om øget overvågning vil afskrække nogle "helt almindelige borgere" fra at komme i gaden, kan Jakob Hvilsom ikke afvise, men noget tilsvarende findes allerede i Østergade i Holstebro.

- Det er jo ikke sådan, at der sidder nogle og kigger hele tiden. Det vil være, hvis der er sket noget, så kommer man og kigger bagud, forklarer politiassistenten.

Annonce

Hvad med Satudarah?

Spørger man til de nye beboere i Søndergade, som kalder sig en hangaroundafdeling til Satudarah, er svaret fra Jakob Hvilsom, at det formentlig ikke er dem, der kaster med flasker.

- Vi hører, at der er enkelte fra flokken, som nok tæller et sted mellem seks og otte mand, der møder op på nogle af værtshusene og holder morgenfest, forklarer politiassistenten og tilføjer:

- Bekymringen er fortsat, at de kommer til at etablere sig i Struer, og vi har også set vold i nattelivet med nogle med relation til det deroppe, så ja, de er også en del af det her.

Hvis man skulle være i tvivl, er det Jakob Hvilsom, der er politiassistent hos Struer Nærpoliti, til venstre, og Mathias Bredtoft, der har Hansis Bierbar og Centerpubben i Struer, til højre. Foto: Johan Gadegaard

Et af grebene på vejen til et mere trygt natteliv er det, der bliver kaldt "kompetente voksne", som vejleder og griber ind over for uhensigtsmæssig adfærd.

- Det kunne være Mathias, som står på sit værtshus og kan se, at noget er galt, og det er også Natteravnene, der går rundt ude i området, forklarer Jakob Hvilsom.

Altså frivillige og forretningsdrivende?

- I Holstebro har man også brugt gademedarbejdere (fra kommunen, red.), som har været der om natten og gået rundt. Det håber vi også, man vil gøre i Struer.

Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Sport For abonnenter

Det bliver aldrig til liga igen, men nu bliver der på ny kørt speedway i Skave: - Vi laver morgendagens stjerner

Struer

Nu må talentet Hassan klare sig uden tilskud fra Struer Kommune

Annonce