Annonce
Alarm 112

Mand fængslet for skuddrab på tilfældig i Vollsmose

Free

En 25-årig mand er fængslet i sag om skuddrab. Politiet mangler dog at finde ham, der afgav det dræbende skud.

Annonce

Fyns Politi har foretaget den første anholdelse i en sag om skuddrab på en 31-årig mand i Vollsmose.

Fredag formiddag har politiet således anholdt en 25-årig mand, som sigtes for medvirken til drab og drabsforsøg. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I et grundlovsforhør fredag eftermiddag blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Den 25-årige nægter sig skyldig og overvejer, om han vil kære kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten, oplyser anklager Brian Dybdahl.

Derudover kan offentligheden ikke få mere at vide om, hvad han forklarede, eller hvorfor politiet mistænker ham.

- Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre af hensyn til efterforskningen, og fordi der er flere medgerningsmænd på fri fod, forklarer Brian Dybdahl.

Drabet fandt sted i Egeparken 24. juni. Det 31-årige offer befandt sig ifølge politiet tilfældigt i skudlinjen under en skududveksling mellem to stridende grupperinger.

En anden 31-årig mand blev hårdt såret, men overlevede.

Politiet venter, at fredagens anholdelse er den første af flere i sagen.

- Jeg kan ikke komme ind på detaljer i efterforskningen, men vi har nu lagt så mange brikker i puslespillet, at jeg ikke er i tvivl om, at vi meget snart anholder flere i sagen, siger Jesper Pedersen, vicepolitiinspektør i Fyns Politi, i politiets meddelelse.

For cirka en uge siden delte politiet både billeder og videoer af den mand, som det mener affyrede det dræbende skud. Ham mangler politiet fortsat at finde frem til.

Men politiet har fået et navn på vedkommende, som politiet har beskrevet som "markant lavere" end de øvrige.

- Som vi tidligere har fortalt, så har vi en meget klar formodning om, hvem der afgav det dræbende skud, nemlig den ret lave mand på billederne fra tunnelen.

- Vi er faktisk ret sikre på, hvem han er, og derfor har vi lige nu vores søgelys rettet mod ham, siger Jesper Pedersen.

Han vil af hensyn til den fortsatte efterforskning ikke komme yderligere ind på, hvad politiet bygger sine formodninger på.

Politiet vil stadig gerne høre fra folk, der har oplysninger i sagen. Jesper Pedersen pointerer, at politiet vil beskytte vidner og deres oplysninger med "de værktøjer," de har til rådighed.

Skudepisoden var ifølge politiet en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupper. Det er en gruppe med tilknytning til Korsløkkeparken på den ene side og en gruppe tilknyttet Bøgetorvet i Vollsmose på den anden.

/ritzau/

Politiets offentliggørelse af billeder og video i sagen
Pressemeddelelse fra Fyns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Skal minkavl forbydes i Danmark?

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Struer

Harmonikasammenstød spærrede vej

Annonce