Annonce
Ulfborg/Vemb

Pludselig stod der ulvehvalpe på stien: - Følte mig lidt beæret

Dette syn mødte Kim Møller i ulvezonen ved Ulfborg i går formiddag. Ulvezonen strækker sig fra Holstebro til Ringkøbing og Ørnhøj i vest. Foto: Ulvetracking Danmark / Kim Møller

- Jeg er hverken ulveelsker eller ulvehader, men jeg var overhovedet ikke bange. Der var ingen frygt, siger Kim Møller, der fik sig en unik oplevelse.

Annonce

Ulfborg: Kim Møller var egentlig på kantareljagt. Som så mange gange før, forklarer den 43-årige jæger og friluftsentusiast. Han bor i skovområdet nær Ulfborg, og har i fem år interesseret sig for nytilflytteren, ulven, gennem Ulvetracking Danmark.

I går oplevede han dog noget, han aldrig havde prøvet før - og fik ham til at glemme alt om kantareller.

Tre ulvehvalpe stod pludselig 25-50 meter foran ham.

- Jeg færdedes på skovvejen helt som normalt. Jeg vidste selvfølgelig godt, at det var ulveområdet, men den zone er kæmpestor. Ulvehvalpene kom ud, og vi havde kontakt i 25-30 sekunder. De kigger på mig, og det hele var egentlig meget udramatisk, inden jeg lod dem fortsætte deres gøren og laden, forklarer Kim Møller.

Mere "dramatisk" er det at se ulve i levende live og så tæt på, når han samtidig har interesseret sig for dem.

- Det kan måske lyde lidt mærkeligt, men jeg må erkende, at jeg blev lidt rørt. Nu har jeg beskæftiget mig med ulven i fem år, så jeg så det lidt som en ære, at netop jeg fik lov til at tage billeder af dem. Det kunne jo have været alle mulige andre, der var kommet gående på den vej, så jeg følte mig lidt beæret, siger Kim Møller.

Den ene af de tre ulvehvalpe forsvandt hurtigt ind i krattet, men de to øvrige luntede ifølge Kim Møller op ad vejen væk fra ham. På et tidspunkt vendte de sig og stod med siden til, inden de fortsatte deres færd og snart forsvandt i noget højt græs.

- Det er en af de største naturoplevelser, jeg har haft i mit 43-årige liv, og med jagttegn og værende én, der kommer meget i naturen, så har jeg ellers set mange ting, siger Kim Møller, der ikke var i tvivl om, at det var ulve, han så.

Han erkender, at han følte sig "som den lille", den første gang han hørte optagelsen af et ulvehyl i hans nabolag for fire år siden. Den frygt er siden drevet over, nu hvor han og ulven er kommet til at bo dør om dør.

- Når man lever og bor i naturen, så er man jo vant til naturen - fra flåter til hugorme, men også hvor ulven færdes. Det er en del af det at bo i en skov.

- Jeg er hverken ulveelsker eller ulvehader, men jeg var overhovedet ikke bange. Der var ingen frygt.

Hvalpenes hverdag

Det er Ulvetracking.dk, der har offentliggjort billederne af ulvehvalpene. Det frivillige netværk har talt med fagpersonerne og skriver følgende om det stadie, hvalpene er på:Hvalpene leger som et led i deres socialisering. Legene styrker familierelationerne i flokken. En del af legen bruges til at styrke ulvenes færdigheder.

De bider i grene, slås, snuser omkring, kigger og lytter efter forældrene og sover.

Ulvene flytter sandsynligvis rundt med forældrene - i dette område (ved Ulfborg, red.) har de dog været i en periode.

Kilde: Ulvetracking.dk

Foto: Ulvetracking Danmark / Kim Møller
Foto: Ulvetracking Danmark / Kim Møller
Foto: Ulvetracking Danmark / Kim Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce