Annonce
Ulfborg/Vemb

Pludselig stod der ulvehvalpe på stien: - Følte mig lidt beæret

Dette syn mødte Kim Møller i ulvezonen ved Ulfborg i går formiddag. Ulvezonen strækker sig fra Holstebro til Ringkøbing og Ørnhøj i vest. Foto: Ulvetracking Danmark / Kim Møller

- Jeg er hverken ulveelsker eller ulvehader, men jeg var overhovedet ikke bange. Der var ingen frygt, siger Kim Møller, der fik sig en unik oplevelse.

Ulfborg: Kim Møller var egentlig på kantareljagt. Som så mange gange før, forklarer den 43-årige jæger og friluftsentusiast. Han bor i skovområdet nær Ulfborg, og har i fem år interesseret sig for nytilflytteren, ulven, gennem Ulvetracking Danmark.

I går oplevede han dog noget, han aldrig havde prøvet før - og fik ham til at glemme alt om kantareller.

Tre ulvehvalpe stod pludselig 25-50 meter foran ham.

- Jeg færdedes på skovvejen helt som normalt. Jeg vidste selvfølgelig godt, at det var ulveområdet, men den zone er kæmpestor. Ulvehvalpene kom ud, og vi havde kontakt i 25-30 sekunder. De kigger på mig, og det hele var egentlig meget udramatisk, inden jeg lod dem fortsætte deres gøren og laden, forklarer Kim Møller.

Mere "dramatisk" er det at se ulve i levende live og så tæt på, når han samtidig har interesseret sig for dem.

- Det kan måske lyde lidt mærkeligt, men jeg må erkende, at jeg blev lidt rørt. Nu har jeg beskæftiget mig med ulven i fem år, så jeg så det lidt som en ære, at netop jeg fik lov til at tage billeder af dem. Det kunne jo have været alle mulige andre, der var kommet gående på den vej, så jeg følte mig lidt beæret, siger Kim Møller.

Den ene af de tre ulvehvalpe forsvandt hurtigt ind i krattet, men de to øvrige luntede ifølge Kim Møller op ad vejen væk fra ham. På et tidspunkt vendte de sig og stod med siden til, inden de fortsatte deres færd og snart forsvandt i noget højt græs.

- Det er en af de største naturoplevelser, jeg har haft i mit 43-årige liv, og med jagttegn og værende én, der kommer meget i naturen, så har jeg ellers set mange ting, siger Kim Møller, der ikke var i tvivl om, at det var ulve, han så.

Han erkender, at han følte sig "som den lille", den første gang han hørte optagelsen af et ulvehyl i hans nabolag for fire år siden. Den frygt er siden drevet over, nu hvor han og ulven er kommet til at bo dør om dør.

- Når man lever og bor i naturen, så er man jo vant til naturen - fra flåter til hugorme, men også hvor ulven færdes. Det er en del af det at bo i en skov.

- Jeg er hverken ulveelsker eller ulvehader, men jeg var overhovedet ikke bange. Der var ingen frygt.

Annonce

Hvalpenes hverdag

Det er Ulvetracking.dk, der har offentliggjort billederne af ulvehvalpene. Det frivillige netværk har talt med fagpersonerne og skriver følgende om det stadie, hvalpene er på:Hvalpene leger som et led i deres socialisering. Legene styrker familierelationerne i flokken. En del af legen bruges til at styrke ulvenes færdigheder.

De bider i grene, slås, snuser omkring, kigger og lytter efter forældrene og sover.

Ulvene flytter sandsynligvis rundt med forældrene - i dette område (ved Ulfborg, red.) har de dog været i en periode.

Kilde: Ulvetracking.dk

Foto: Ulvetracking Danmark / Kim Møller
Foto: Ulvetracking Danmark / Kim Møller
Foto: Ulvetracking Danmark / Kim Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce