Annonce
Kultur

Plexus Musikklub vinder 3. plads som Årets Lokale Forening

Idom: Frivillige foreninger binder Danmarks lokalsamfund sammen - og det belønner det danske brændstofselskab Go’on, som netop har afsluttet sin landsdækkende konkurrence "Årets Lokale Forening 2019".

Plexus Musikklub fra Idom opnåede en tredjeplads og en kontantbelønning på 15.000 kroner.

Den landsdækkende vinder blev Foreningen PUST fra Sorø, og nr. 2 blev Foreningen SUP ligeledes fra Sorø. I alt 25 foreninger modtager i disse dage en hædersbevisning og et kontantbeløb til klubkassen på mellem 2500 kroner og 100.000 kroner.

Plexus Musikklub vandt prisen for sin evne til at inddrage mange borgere i de praktiske opgaver med at arrangere koncerter, der kan bringe folk i Idom sammen.

Plexus Musikklub er samtidig en rigtig forening med bestyrelse, medlemmer og generalforsamlinger. Klubben er frivilligbaseret og beskriver sig selv som et musikalsk sammenskudsgilde. Nogle booker kunstnere, andre bygger scene, ordner lys og lyd, pressemeddelelser eller koordinerer de mange frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce