Annonce
Kultur

Plexus Musikklub vinder 3. plads som Årets Lokale Forening

Idom: Frivillige foreninger binder Danmarks lokalsamfund sammen - og det belønner det danske brændstofselskab Go’on, som netop har afsluttet sin landsdækkende konkurrence "Årets Lokale Forening 2019".

Plexus Musikklub fra Idom opnåede en tredjeplads og en kontantbelønning på 15.000 kroner.

Den landsdækkende vinder blev Foreningen PUST fra Sorø, og nr. 2 blev Foreningen SUP ligeledes fra Sorø. I alt 25 foreninger modtager i disse dage en hædersbevisning og et kontantbeløb til klubkassen på mellem 2500 kroner og 100.000 kroner.

Plexus Musikklub vandt prisen for sin evne til at inddrage mange borgere i de praktiske opgaver med at arrangere koncerter, der kan bringe folk i Idom sammen.

Plexus Musikklub er samtidig en rigtig forening med bestyrelse, medlemmer og generalforsamlinger. Klubben er frivilligbaseret og beskriver sig selv som et musikalsk sammenskudsgilde. Nogle booker kunstnere, andre bygger scene, ordner lys og lyd, pressemeddelelser eller koordinerer de mange frivillige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];