Annonce
Struer

Plejehjemsprojekt til 50 millioner tager form

Sådan kommer Asp Friplejehjem til at tage sig ud efter ombygningen. Tegning: Erik Arkitekter
Cirka 125 borgere mødte op for at høre om de konkrete planer for om- og nybygning af Asp Friplejehjem ved et borgermøde tirsdag aften - et byggeprojekt til omkring 50 millioner kroner

Asp: Der var dækket op til 100 mennesker i den store sal på Asp Friplejehjem, men der blev slæbt flere stole ind, for rigtig mange - faktisk cirka 125 borgere - mødte op for at høre om de konkrete byggeplaner for det nye friplejehjem.

Den store interesse glædede da også direktør Emil Tang fra Danske Diakonhjem, der overtog plejehjemmet i september måned.

- I hele opstartsprocessen har jeg kunnet mærke den store interesse, og det viser mig, at lokalområdet vil Asp Friplejehjem - og det skal I have en stor tak for, sagde Emil Tang til forsamlingen.

Det er hele 12 år siden, at han første gang besøgte Asp med henblik på at etablere et friplejehjem.

- Jeg drak en kop kaffe hos Jytte Hvingelby, og dengang var der forlydender om, at Struer Kommune ville lukke det lokale plejehjem ned. Siden har vi løbende været i kontakt med hinanden, og det er baggrunden for, at vi nu kan præsentere hele projektet, oplyste Emil Tang.

Asp Friplejehjem

Overordnet tidsplan for byggeriet:

Marts-Maj 2020: Tilbudsgivning og valg af entreprenør

Maj-August 2020: Projektering og myndighedsbehandling

August 2020: Opstart nedrivning og nybyggeri etape 1

Medio 2021: Ibrugtagning af nye boliger i etape 1

Medio 2021: Opstart nedrivning og nybyggeri af etape 2 samt ombygning af eksisterende bygninger i etape 3

December 2021: Forventet færdig om- og tilbygning af Asp Friplejehjem

Budgetrammen er cirka 50 millioner kroner

27 nye plejeboliger

Danske Diakonhjem driver 31 friplejehjem og 70 plejehjem i alt, og organisationen har mange erfaringer med byggeprojekter, der er i stil med det projekt, der nu skal gennemføres i Asp.

- Byggeprojektet er inddelt i tre etaper, fordi vi renoverer og bygger nyt på et plejehjem, der er i drift med beboere. Byggeriet vil helt sikkert give gener undervejs med støj og larm, men på den anden side vil der hele tiden være noget at kigge på, sagde Emil Tang.

Frem til sommerferien i år skal det sidste papirarbejde med myndighedsbehandling og valg af totalentreprenør gøres færdigt, men midt i august starter nedrivningen af nogle af de eksisterende boliger for at give plads til de 27 nye plejeboliger, der placeres rundt om en gårdhave med et grønt miljø.

- Tidsplanen for hele projektet siger, at vi skal være færdige til juleaften i 2021. Udover de nye plejeboliger skal nogle af de nuværende faciliteter som den store sal, køkkenet og træningsrum moderniseres, kunne Allan Pedersen, der bliver den daglige kontaktperson hos Danske Diakonhjem i byggefasen, fortælle.

Annonce

Mulighed for yderligere udvidelse

Budgetrammen for projektet er omkring 50 millioner kroner. 88 procent af beløbet finansieres ved realkreditlån, mens Danske Diakonhjem kommer med resten af pengene.

- Det bliver så spændende at få tilbuddene ind fra de fem hovedentreprenører, som vi har bedt om at give en pris. Vi håber selvfølgelig, at budgetrammen holder, men ellers må vi smøge ærmerne op og gå i gang med forhandlinger om mulige besparelser, sagde Emil Tang, der også løftede sløret for, at der i projektet er mulighed for at opføre flere plejeboliger.

- Vi starter nu med de 27 pladser, men det er vores erfaring, at plejehjem med 40 pladser giver den bedste drift, sagde han.

Tegningerne over byggeprojektet bliver nu hængt op på Asp Friplejehjem og også lagt ud på plejehjemmets hjemmeside. At projektet imødeses med stor spænding og interesse i lokalområdet, var man ikke i tvivl om, da deltagerne ved borgermødet gav aftenens største bifald til følgende kommentar fra Jytte Hvingelby:

- Tak til Danske Diakonhjem, fordi I turde at binde an med projektet. Vi føler nu alle sammen, at det er vores plejehjem - ikke kommunens.

Direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, og leder af friplejehjemmet i Asp, Ane Hyldahl Brændsgaard, ses her uden for plejehjemmet, hvor Danske Diakonhjem nu går i gang med en stor om- og tilbygning af plejehjemmet. Arkivfoto: Morten Stricker
Det vil koste i omegnen af 50 millioner kroner at ombygge plejehjemmet til moderne standard. Tegning: Erik Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce