Annonce
112

Plejecentre fortsætter testning: Fire fortsat smittet

Tre beboere på Mellemtoft er stadig smittet med corona-virus, oplyser Holstebro Kommune. Foto: Morten Stricker
De seneste tal fra Holstebro Kommune viser, at 19 personer er døde med Covid-19, mens de har modtaget pleje af kommunen. Fire beboere på to plejecentre er stadig smittet.
Annonce

Holstebro: Selv om trykket på ældreplejen i forhold til corona-virussen er kraftigt på retur, så vil beboerne på to plejecentre fortsat skulle testes en gang om ugen.

Det gælder på Beringshaven og Mellemtoften, hvor der sammenlagt er fire beboere, der er testet positive for Covid-19, oplyser kommunen.

- Det er utrolig positivt, at vi nu igen er nede på et antal smittede, der er langt mere håndterbart, siger social- og sundhedsdirektør, Lone Becker.

Selv om fire smittede stadig er fire smittede for meget, så har Lone Becker ro i maven i forhold til, at det kan man godt håndtere:

- Der er ingen tvivl om, at vi har været hårdt ramt i Holstebro Kommune. Men det har givet os nogle erfaringer i forhold til at håndtere situationen, som vi kan trække på.

Smitten på de to plejecentre betyder, at alle beboere fortsat skal testes en gang om ugen for at sikre sig, at den ikke spreder sig, ganske som personalet bruger værnemidler i forhold til de smittede beboere.

Samtidig oplyser Holstebro Kommune, at der blandt personalet på Beringshaven også er fundet smittet - og at det berørte personale naturligvis ikke møder ind på arbejde.

Annonce

19 døde

I alt er 19 personer, der har modtaget pleje fra Holstebro Kommune, døde med Covid-19-smitte siden begyndelsen af marts.

"Vi kan ikke afgøre med sikkerhed, om de konkrete dødsfald er sket som følge af smitte med COVID-19, om borgerne er døde som følge af anden sygdom og svækkelse, eller om COVID-19 har været en medvirkende årsag," skriver Holstebro Kommune i sin redegørelse.

Med onsdagens aftale om en yderligere genåbning, er der også lagt op til, at restrektionerne i forhold til besøgsforbud på plejecentre kan ophøre "i det omfang det er sundhedsmæssigt forsvarligt," som det hedder i aftaleteksten mellemforligsparterne.

Om det får betydning for at åbne op for yderligere besøg på kommunens plejecentre, bliver noget Social- og Sundhedsudvalget skal drøfte, når retningslinjerne herfor kommer fra sundhedsmyndighederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Mathiesen på kontrakt hos nyt storhold

Holstebro

Skal minkavl forbydes i Danmark?

Annonce