Annonce
Holstebro

Plejecentre åbner for indendørs besøg: Men du kan ikke bare troppe op

Fra torsdag den 2. juli kan Astra Trankjær og de andre beboere på Beringshaven og kommunens øvrige plejecentre igen få besøg af familie og venner indenfor - i deres lejligheder. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Holstebro Kommune er tidligere blevet kritiseret for at være for langsom til at åbne for besøg hos ældre på plejecentrene. Det kommer ikke til at ske denne gang.
Annonce

Holstebro:  Torsdag den 2. juli bliver der igen lukket op for indendørs besøg på landets plejecentre - altså også for de borgere, der hverken er døende eller sengeliggende, så de ikke kan køres udenfor.

Men de pårørende kan ikke bare troppe op og forvente at blive lukket ind, understreger formanden for kommunes social- og sundhedsudvalg, Jens Kr. Hedegaard (V):

- Budskabet er, at folk skal kontakte ledelsen på det enkelte plejecenter for at aftale, hvordan det kan lade sig gøre, og hvor mange, de kan have inde på én gang og samtidig sikre, at det sker forsvarligt, siger udvalgsformanden.

Annonce

Midlertidige retningslinjer

Første gang, de danske myndigheder lempede på besøgsforbuddet og åbnede for korte besøg udendørs, fik Holstebro Kommune kritik for at trække den alt for længe med at åbne.

Denne gang har kommunen valgt en anden taktik.

- Vi ikke vil vente på, at de centrale retningslinjer kommer, men arbejder på højtryk for at lave nogle midlertidige retningslinjer - i forlængelse af den linje, vi har, siger Jens Kr. Hedegaard.


Vi ikke vil vente med, at de centrale retningslinjer kommer, men arbejder på højtryk for at lave nogle midlertidige retningslinjer - i forlængelse af den linje, vi har

Jens Kr. Hedegaard (V), formand for social- og sundhedsudvalget


Hvorfor har I ændret taktik?

- Det er en anden situation, vi står i denne gang. Vi er en af de kommuner, der ikke har oplevet ny smitte i et stykke tid. Derfor er vi ikke så skrappe som sidst, hvor vi havde et meget højt smittetryk i kommunen, siger Jens Kr. Hedegaard.

Plejecenter Bakkebo i Vinderup har tidligere været hårdt ramt af corona, men for øjeblikket er der ingen smittede på kommunens plejecentre.

Bliver de nye retningslinjer ens alle steder?

- Som udgangspunkt bliver det de samme retningslinjer, vi kører ud hele vejen rundt, idet smitten er væk alle steder. Men man skal regne med, at der lokalt kan blive udstedt et forbud midlertidigt i tilfælde af ny smitte, ligesom der også kan være forskel på plejecentrenes fysiske forhold, siger Jens Kr. Hedegaard.

Holstebro Kommune forventer at komme med en udmelding til de pårørende senere onsdag om retningslinjerne for indendørs besøg. Det er således uvist, om besøg fortsat skal holdes på højst 30 minutter, og om der kommer begrænsninger på antallet af besøgende, og hvordan man skal forholde sig på fællesarealer.

Der blev lukket for indendørs besøg på Holstebro Kommunes plejecentre 18. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce