Indland

Plakater til EU-valg kan hænge længere i Aarhus Kommune

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Af hensyn til frivillige, der hænger valgplakater op, har Aarhus Kommune sagt, at de kan tages ned samtidig.

Ansigterne på de politikere, der stiller op til europaparlamentsvalget, får lov at pryde gadebilledet i Aarhus Kommune længere end ventet.

Normalt skal plakaterne tages ned senest otte dage efter valget, men byrådspolitikerne i Aarhus vil dispensere og lade dem hænge lidt længere.

Det oplyser Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Teknik og Miljø i kommunen.

Kommunen har fået tilladelse til, at valgplakaterne til europaparlamentsvalget kan tages ned samtidig med plakater til folketingsvalget.

Det betyder, at de mange partier, der allerede har været afsted to gange for at hænge plakater op, kan spare en køretur, når de skal pilles ned.

- Af hensyn til de mange hundredvis af frivillige og den sunde fornuft har vi besluttet, at man godt kan pille plakaterne ned samtidig, siger Simsek.

- Jeg har fået henvendelser fra forskellige partier i byen, og senest er der to byrådsmedlemmer, der har spurgt, om det kan udsættes, lyder det videre.

Rådmanden påpeger, at Teknik- og Miljøforvaltningen i kommunen har været i kontakt med Vejdirektoratet, der har givet opbakning til beslutningen.

Valgplakaterne til europaparlamentsvalget og folketingsvalget, der hænger i Aarhus Kommune, skal pilles ned senest otte dage efter 5. juni. Borgerne i Danmark skal stemme til europarlamentsvalget 26. maj.

Københavns Kommune kan også se det smarte i at give partierne lov til at tale valgplakaterne ned samlet.

- Det vil gøre det nemmere for alle parter, hvis valgplakaterne kan tages ned i ét hug, når nu de to datoer er så tæt på hinanden, siger enhedschef Jakob Hjuler Tamsmark fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København.

- Derfor har vi i København også henvendt os til Vejdirektoratet for at få dispensation fra reglerne, så man kan forlænge fristen på at nedtage EP-valgplakaterne, siger han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Holstebro For abonnenter

Det er ikke EU’s opgave at lave kønskvoter og at opbygge en hær

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce