Annonce
Struer

Pladsen solgt til vognmand fra Resen

Nomi4S etablerer ny genbrugsplads i Struer og grunden, hvor der i dag er genbrugsplads på Gørtlervej er nu solgt til vognmandsfirmaet Martin Laugesen. Foto: Frede Stengaard
Når Nomi4S rykker ud - rykker vognmanden ind. Grunden købt for 647.000 kroner af kommunen.

Struer: Struer Kommune har overdraget driften af genbrugspladsen på Gørtlervej til affaldsselskabet Nomi4S, som er i fuld gang med at få etableret en ny og større genbrugsstation i Struer på en cirka 10.500 kvadratmeter stor grund ved Damgårdsvej.

Arbejdet har været i åben licitation med en frist for at aflevere et bud 1. november, og arbejdet forventes at være afsluttet i slutningen af juli 2020.

Nomi4S efterlader dermed Struer Kommune med en ledig grund, hvor der i dag er livlig trafik ud og ind ad porten ind til den nuværende genbrugsplads.

Men problemet er løst, og grunden er solgt.

Byrådet har godkendt et bud på 647.000 kroner fra vognmandsfirmaet Martin Laugesen fra Resen.

- Nu skal jeg så have fundet ud af, hvordan jeg vil have pladsen indrettet, fortæller han med en frist på lidt over et halvt år, inden Nomi4S forlader pladsen, og han selv kan rykke ind.

- Fordelen er, at der allerede er fast underlag, fortæller han efter at have overvejet et køb af en tom industrigrund i udkanten af byen som en mulighed.

- Men der skulle vi jo så bygge det hele op fra bunden, konstaterer han.

På den forladte genbrugsstation i Struer kan han etablere ny base for den 17 år gamle vognmandsvirksomhed uden at skulle jævne jorden og lægge asfalt eller bruge penge på hegn.

- Det var nok det, der fik os til at afgive et bud, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce