Annonce
Kultur

Pindsvinene flytter på herregården

Pindsvinenes bolig bliver udformet som en kopi af porttårnet. Det bliver et tørt skjulested for pindsvineparret, med adgang til vand og beskyttelse mod grævlinger, ræve og hunde. Pressebillede
Forberedelserne er på sit højeste til at byde et pindsvinepar velkommen på herregården Nørre Vosborg.
Annonce

Vemb: På herregården Nørre Vosborg er det vigtigt, at alle gæster føler sig velkommen - også de firbenede. I øjeblikket lægges sidste hånd på pindsvineboligerne, inden de nye gæster checker ind. Boligerne bliver ligesom til de andre gæster: I høj standard - dog uden B&O-fjernsyn.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra herregården.

Pindsvinenes boliger bliver udformet som en kopi af porttårnet, naturligvis med et lille vindue og et ur med to tre-taller på. Det bliver et tørt skjulested for pindsvineparret, med adgang til vand og beskyttelse mod grævlinger, ræve og hunde.

- Hr. og fru Pindsvin skal gøre nytte i haven, da de spiser snegle - også dræbersnegle - orme, bænkebidere, ørentvister, biller og alt muligt andet kryb. På den måde undgår man at bekæmpe dræbersnegle med gift og andre miljøskadelige midler. Ligeledes undgår man også, at sneglene spiser de store, flotte skræpper, som H. C. Andersen skrev så smukt om på sit besøg i 1859, lyder forklaringen fra Nørre Vosborg.

Herregården ønsker at passe på miljøet, og bæredygtighed er førsteprioritet. Det var også en af grundene til, at Realdania i 2018 anlagde en ny vindmølle, så herregården sikrer sig grøn energi i stikkontakterne. I samme forbindelse blev ladestandere til el-biler etableret på hotellets parkeringsplads. Hotellet arbejder i øjeblikket på at få et "Green Key Certificering".

Certificeringen sikrer, at gæsterne ved, at også Nørre Vosborg arbejder med bæredygtighed og er med til at passe på miljøet - uden at gå på kompromis med kvalitet og service. Green Key er turismens internationale miljømærke, som er opfundet af blandt andre Horesta og findes i mere end 55 lande.

Pindsvinene flytter ind på Herregården snarest muligt. På Nørre Vosborgs Facebook side kan man følge med i indflytningen live.

Besøg herregården

Nørre Vosborg ligger på adressen Vembvej 35, 7570 Vemb.

I øjeblikket er herregården lukket.

Vandrestierne er til gengæld altid åbne.

Gå en tur langs Danmarks længste voldgrav eller tag på en af vandreruterne på enten 1,6, 2,9 eller 4,9 kilometer.

Hunde er tilladt.

Kilde: Fonden Nr. Vosborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce