Annonce
Kultur

Antallet af tilmeldte hold falder drastisk: Piger vil ikke spille indendørs

Den store indendørs fodboldturnering, LGF Cup, oplever en stor nedgang i antallet af pigehold. Arkivfoto: Morten Stricker
Antallet af tilmeldte hold falder drastisk ved LGF Cup. Arrangører er tilfredse med succes for nyt tiltag

Lemvig: Den traditionsrige LGF Cup i indefodbold har i år oplevet en stor nedgang i antallet af deltagere.

Mens der sidste år var 178 deltagende hold, er der i år kun 140 hold med. Det er især pigerne, der dropper den traditionsrige turnering, der gennem årene har været blandt de største af sin art i Jylland.

- Stort set hele nedgangen i antallet af deltagende hold ligger på pigesiden. Eksempelvis er der ingen hold med hos pigerne i U8- til U11-rækkerne, og i flere af de øvrige rækker er der kun fire-seks hold med, siger Steen Madsen, der er en del af stævneledelsen i Lemvig GF.

Han har ingen ide om, hvorfor pigerne har mistet interessen for spillet med læderbolden på halgulvet.

- Om det er fordi pigerne slet ikke spiller indendørs fodbold længere, eller om der er andre årsager til nedgangen, ved jeg ikke. Men det er noget, vi skal have undersøgt, siger han.

Til gengæld glæder han sig over, at et nyt tiltag i turneringen ser ud til at blive en succes. Til årets turnering har man lavet en seniorrække på herresiden, og her har 16 hold meldt sig til.

Lørdag aften skal de dyste om, hvem der er turneringens bedste hold, og initiativet er kommet fra deltagerne selv.

- Vi har fået nogle henvendelser fra hold, der ønskede at spille indendørs. Samtidig var det en pludselig ide, vi selv fik, og derfor oprettede vi rækken. Vi har ikke lavet ret meget reklame for seniorrækken ud over at annoncere for den på vores Facebook-side, så vi er godt tilfredse med deltagerantallet, siger Steen Madsen, der kan glæde sig over, at det er lykkedes at lokke et hold fra Grindsted til turneringen.

Lemvig GF oprettede seniorrækken, da de kunne se, at der var et faldende deltagerantal i ungdomsrækkerne, og Steen Madsen regner med at gøre mere ud af seniorrækken til næste års turnering.

Turneringen kommer til at køre efter det velkendte koncept, hvor alle kampe i en pulje bliver afviklet over nogle få timer på samme dag i dagene 24.-26. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

TTH henter bagspiller i Nykøbing

Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce