Annonce
Kultur

Antallet af tilmeldte hold falder drastisk: Piger vil ikke spille indendørs

Den store indendørs fodboldturnering, LGF Cup, oplever en stor nedgang i antallet af pigehold. Arkivfoto: Morten Stricker
Antallet af tilmeldte hold falder drastisk ved LGF Cup. Arrangører er tilfredse med succes for nyt tiltag
Annonce

Lemvig: Den traditionsrige LGF Cup i indefodbold har i år oplevet en stor nedgang i antallet af deltagere.

Mens der sidste år var 178 deltagende hold, er der i år kun 140 hold med. Det er især pigerne, der dropper den traditionsrige turnering, der gennem årene har været blandt de største af sin art i Jylland.

- Stort set hele nedgangen i antallet af deltagende hold ligger på pigesiden. Eksempelvis er der ingen hold med hos pigerne i U8- til U11-rækkerne, og i flere af de øvrige rækker er der kun fire-seks hold med, siger Steen Madsen, der er en del af stævneledelsen i Lemvig GF.

Han har ingen ide om, hvorfor pigerne har mistet interessen for spillet med læderbolden på halgulvet.

- Om det er fordi pigerne slet ikke spiller indendørs fodbold længere, eller om der er andre årsager til nedgangen, ved jeg ikke. Men det er noget, vi skal have undersøgt, siger han.

Til gengæld glæder han sig over, at et nyt tiltag i turneringen ser ud til at blive en succes. Til årets turnering har man lavet en seniorrække på herresiden, og her har 16 hold meldt sig til.

Lørdag aften skal de dyste om, hvem der er turneringens bedste hold, og initiativet er kommet fra deltagerne selv.

- Vi har fået nogle henvendelser fra hold, der ønskede at spille indendørs. Samtidig var det en pludselig ide, vi selv fik, og derfor oprettede vi rækken. Vi har ikke lavet ret meget reklame for seniorrækken ud over at annoncere for den på vores Facebook-side, så vi er godt tilfredse med deltagerantallet, siger Steen Madsen, der kan glæde sig over, at det er lykkedes at lokke et hold fra Grindsted til turneringen.

Lemvig GF oprettede seniorrækken, da de kunne se, at der var et faldende deltagerantal i ungdomsrækkerne, og Steen Madsen regner med at gøre mere ud af seniorrækken til næste års turnering.

Turneringen kommer til at køre efter det velkendte koncept, hvor alle kampe i en pulje bliver afviklet over nogle få timer på samme dag i dagene 24.-26. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce