Annonce
Holstebro

Pia Kjærsgaard angriber minister: Søg nu dispensation til at skyde ulven

Arkivfoto: Johan Gadegaard
Weekendens fåreangreb får nu DF’er Pia Kjærsgaard til at rette henvendelse til miljøminister. Danmark bør søge samme dispensation, som Finland har fået til at skyde problemulve.

Ulfborg: Nu må det simpelthen høre op.

Det mener ikke bare fåreavler Morten Thøgersen, der flere gange har haft besøg af ulven og i weekenden mistede 24 får.

- Jeg er helt slået ud og er tæt på at smide håndklædet i ringet, siger fåreavleren, der sammenlagt har mistet cirka 83 dyr.

Også Folketingets forhenværende formand og mangeårige formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, har fået nok. Hun vil nu rette henvendelse til miljøminister Lea Wermelin og bede hende søge den samme dispensation, som EU-domstolene har givet Finland til at regulere syv problemulve, som har hærget i fire områder.

- I forhold til de mange angreb, der har været, og hvor ikke bare får, men også ponyer, er blevet skambidt og bidt ihjel, kan vi kan ikke blive ved med at sige til landmændene, at de bare skal sætte et hegn op. Der skal gøres noget nu, også i forhold til at modvirke, at sagen tages i egen hånd i form af krybskytteri, siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at det er dybt problematisk, at det har trukket så længe med at sikre de danske husdyr mod ulveangreb og lemlæstelse.

- Danmark er ikke et ulveland, og jeg tror, at hvis der pludselig gik ulve rundt ude i Dyrehaven, så ville det få større opmærksomhed. Indtil videre har angrebene fundet sted i jeres område, og det duer altså ikke, at der så sidder folk i København, der synes, at ulven er et helt naturligt og fredet dyr, siger Pia Kjærsgaard.

Der går cirka fire uger, inden det via dna-prøver kan fastslås om, det var en ulv, der stod bag lørdagens angreb på Morten Thøgersens mark.

Det har ikke været muligt at træffe miljøminister Lea Wermelin for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce