Annonce
Holstebro

Pia Kjærsgaard angriber minister: Søg nu dispensation til at skyde ulven

Arkivfoto: Johan Gadegaard
Weekendens fåreangreb får nu DF’er Pia Kjærsgaard til at rette henvendelse til miljøminister. Danmark bør søge samme dispensation, som Finland har fået til at skyde problemulve.
Annonce

Ulfborg: Nu må det simpelthen høre op.

Det mener ikke bare fåreavler Morten Thøgersen, der flere gange har haft besøg af ulven og i weekenden mistede 24 får.

- Jeg er helt slået ud og er tæt på at smide håndklædet i ringet, siger fåreavleren, der sammenlagt har mistet cirka 83 dyr.

Også Folketingets forhenværende formand og mangeårige formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, har fået nok. Hun vil nu rette henvendelse til miljøminister Lea Wermelin og bede hende søge den samme dispensation, som EU-domstolene har givet Finland til at regulere syv problemulve, som har hærget i fire områder.

- I forhold til de mange angreb, der har været, og hvor ikke bare får, men også ponyer, er blevet skambidt og bidt ihjel, kan vi kan ikke blive ved med at sige til landmændene, at de bare skal sætte et hegn op. Der skal gøres noget nu, også i forhold til at modvirke, at sagen tages i egen hånd i form af krybskytteri, siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at det er dybt problematisk, at det har trukket så længe med at sikre de danske husdyr mod ulveangreb og lemlæstelse.

- Danmark er ikke et ulveland, og jeg tror, at hvis der pludselig gik ulve rundt ude i Dyrehaven, så ville det få større opmærksomhed. Indtil videre har angrebene fundet sted i jeres område, og det duer altså ikke, at der så sidder folk i København, der synes, at ulven er et helt naturligt og fredet dyr, siger Pia Kjærsgaard.

Der går cirka fire uger, inden det via dna-prøver kan fastslås om, det var en ulv, der stod bag lørdagens angreb på Morten Thøgersens mark.

Det har ikke været muligt at træffe miljøminister Lea Wermelin for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce