Annonce
Erhverv

Peters opfindelse er gået fra ukendt til allemandseje: - Det forpligter, når andre betror os deres penge

- Det var overvældende med den opmærksomhed, vi fik. Nu er det blevet hverdag igen, og vi er ved at vænne os til, at mange pludselig interesserer sig for os, og så er det nu, vi skal præstere og vise, hvad vi er værd, siger Peter Espersen til venstre, der her står med virksomhedens økonomidirektør. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Det har krævet lidt tid, men Peter Espersen er ved at have vænnet sig til den øgede opmærksomhed, efter hans virksomhed i april gik på Børsen.

Holstebro: Peter Espersen har haft nogle hæsblæsende måneder.

Han er manden bag virksomheden Hydract, som i april sparkede døren ind til den danske aktiebørs med en historisk stor efterspørgsel i ryggen.

Den entre var kulminationen på måneder med hårdt arbejde frem imod børsnoteringen, som har givet virksomheden et skud kapital og Peter Espersen et endnu større ansvar.

Annonce

- Det er en rar fornemmelse, at nogen stoler så meget på os, at de betror os deres penge, men det forpligter også, og vi har hele tiden i baghovedet, at det altså ikke kun er vores penge, men også andre folks penge, vi nu forvalter, siger han.

En ting er ansvar, en anden ting er opmærksomheden. For med beslutningen om at træde ind på Børsen, er Hydract også gået fra at være Peter Espersens i offentligheden ukendte opfindelse til pludselig at være allemandseje.


Vi har nok lige skullet erkende, at nu er vi altså en offentlig virksomhed, som mange pludselig har interesse i.

Peter Espersen, direktør Hydract


Det får dog ikke direktøren til at ryste på hånden. Heller ikke selvom han kan høre investeringseksperter omtale Hydract i podcasts og andre steder, hvor private henter deres gode råd til at hente aktiemarkedets gevinster.

- Det må vi ikke lade os tynge af, og vi må ikke blive bange for vores egen skygge, eller få klumper i halsen, når kursen falder. Vi har stor selvtillid, og vi hviler i os selv.

Ikke overraskende

Hydract laver ventiler til bryggerier og drikkevareproducenter og har blandt andet Carlsberg på kundelisten.

Nu er det er ikke kun eksperterne, der har fået en holdning til Hydract. På sociale medier er der mange, der har meninger om det stykke arbejde, virksomheden laver. Nogle meninger er gode, andre knapt så gode.

Det kommer dog ikke bag på Peter Espersen. Børsnoteringen er ikke ligefrem noget, der er sket hen over natten, så han har svært ved at finde noget, der overrasker ham.

Men efter at have tygget lidt på det, kommer han alligevel frem til et svar på spørgsmålet om, hvorvidt han har lært noget af den seneste måned.

- Vi har nok lige skullet erkende, at nu er vi altså en offentlig virksomhed, som mange pludselig har interesse i. Derfor skal vi også være endnu bedre til at kommunikere og fortælle om, hvad vi laver, så det kommer vi til at gøre endnu mere.

Annonce

Ville blive tosset

Da virksomheden gik ind på børsen, var det med en rekordstor overtegning. Opmærksomheden og interessen i at få en bid af kagen var så stor, at Peter Espersen uden problemer kunne have solgt hele virksomheden mange gange.

Det var dog aldrig planen. Virksomheden havde brug for kapital til at vokse sig endnu større, og det fik den.

Aktien blev udbudt i kurs fem og steg på kort tid til kurs 15. Siden har det været lidt op og ned, og Peter Espersen er stoppet med at følge udviklingen nøje.

- Det ville jeg blive tosset af. Vi kan alligevel ikke hive en kanin op af hatten, som kan påvirke på den korte bane. Vi skal finde balancen mellem at skynde og at udvikle virksomheden, samtidig med at vi gør de rigtige ting, siger han.

Annonce
Kultur

Her møder Karina Kandis-Johnny for første gang i 17 måneder: - Jeg burde nok ikke have taget makeup på, for jeg kommer til at tudbrøle

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Holstebro

Halvdelen af punkterne i familieudvalget er hemmelige: - Vi sætter altså ikke mere på den lukkede dagsorden, end vi må

Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Struer

Kommuner: Lad os drøfte en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Erhverv

Mikkel er en af Danmarks bedste lager-lærlinge: - Jeg kan godt lide at holde styr på tingene

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Annonce