Annonce
Erhverv

Peters opfindelse er gået fra ukendt til allemandseje: - Det forpligter, når andre betror os deres penge

- Det var overvældende med den opmærksomhed, vi fik. Nu er det blevet hverdag igen, og vi er ved at vænne os til, at mange pludselig interesserer sig for os, og så er det nu, vi skal præstere og vise, hvad vi er værd, siger Peter Espersen til venstre, der her står med virksomhedens økonomidirektør. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Det har krævet lidt tid, men Peter Espersen er ved at have vænnet sig til den øgede opmærksomhed, efter hans virksomhed i april gik på Børsen.

Holstebro: Peter Espersen har haft nogle hæsblæsende måneder.

Han er manden bag virksomheden Hydract, som i april sparkede døren ind til den danske aktiebørs med en historisk stor efterspørgsel i ryggen.

Den entre var kulminationen på måneder med hårdt arbejde frem imod børsnoteringen, som har givet virksomheden et skud kapital og Peter Espersen et endnu større ansvar.

Annonce

- Det er en rar fornemmelse, at nogen stoler så meget på os, at de betror os deres penge, men det forpligter også, og vi har hele tiden i baghovedet, at det altså ikke kun er vores penge, men også andre folks penge, vi nu forvalter, siger han.

En ting er ansvar, en anden ting er opmærksomheden. For med beslutningen om at træde ind på Børsen, er Hydract også gået fra at være Peter Espersens i offentligheden ukendte opfindelse til pludselig at være allemandseje.


Vi har nok lige skullet erkende, at nu er vi altså en offentlig virksomhed, som mange pludselig har interesse i.

Peter Espersen, direktør Hydract


Det får dog ikke direktøren til at ryste på hånden. Heller ikke selvom han kan høre investeringseksperter omtale Hydract i podcasts og andre steder, hvor private henter deres gode råd til at hente aktiemarkedets gevinster.

- Det må vi ikke lade os tynge af, og vi må ikke blive bange for vores egen skygge, eller få klumper i halsen, når kursen falder. Vi har stor selvtillid, og vi hviler i os selv.

Ikke overraskende

Hydract laver ventiler til bryggerier og drikkevareproducenter og har blandt andet Carlsberg på kundelisten.

Nu er det er ikke kun eksperterne, der har fået en holdning til Hydract. På sociale medier er der mange, der har meninger om det stykke arbejde, virksomheden laver. Nogle meninger er gode, andre knapt så gode.

Det kommer dog ikke bag på Peter Espersen. Børsnoteringen er ikke ligefrem noget, der er sket hen over natten, så han har svært ved at finde noget, der overrasker ham.

Men efter at have tygget lidt på det, kommer han alligevel frem til et svar på spørgsmålet om, hvorvidt han har lært noget af den seneste måned.

- Vi har nok lige skullet erkende, at nu er vi altså en offentlig virksomhed, som mange pludselig har interesse i. Derfor skal vi også være endnu bedre til at kommunikere og fortælle om, hvad vi laver, så det kommer vi til at gøre endnu mere.

Annonce

Ville blive tosset

Da virksomheden gik ind på børsen, var det med en rekordstor overtegning. Opmærksomheden og interessen i at få en bid af kagen var så stor, at Peter Espersen uden problemer kunne have solgt hele virksomheden mange gange.

Det var dog aldrig planen. Virksomheden havde brug for kapital til at vokse sig endnu større, og det fik den.

Aktien blev udbudt i kurs fem og steg på kort tid til kurs 15. Siden har det været lidt op og ned, og Peter Espersen er stoppet med at følge udviklingen nøje.

- Det ville jeg blive tosset af. Vi kan alligevel ikke hive en kanin op af hatten, som kan påvirke på den korte bane. Vi skal finde balancen mellem at skynde og at udvikle virksomheden, samtidig med at vi gør de rigtige ting, siger han.

Annonce

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Sport For abonnenter

Følg kampen her: TTH er 60 minutter fra at redde livet i ligaen, når aftenens kamp i Roskile fløjtes op

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sådan skal vandtårnet se ud: To etager højere og proppet med unge mennesker

Holstebro For abonnenter

Se video: Markant bygning er ved at forsvinde - skal gøre plads til 'ny' bydel

Holstebro

Millioner på vej til VIA's læreruddannelser - også i Nørre Nissum og Holstebro: Sådan skal pengene bruges

Navne For abonnenter

Han er årsagen til, at containere spærrer rådhuspladsen for tiden

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Struer

Kampklædt politi rykkede ud: Satudarah luftede rygmærkerne på villavej

Vestjylland For abonnenter

KD-storkredsformand efter landsformandens afgang: Det er da ikke en af de gode oplevelser

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Holstebro

Endnu en restaurant åbner: Sætter blus under den store wok

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Struer

Mangel på hænder og et efterslæb, der ikke kan indhentes, får nu sundhedsplejen til at udskyde og aflyse en række opgaver

Holstebro For abonnenter

Ville forbedre rekrutteringen til lægebilerne, men det gik stik modsat: Får 5000  kr. mere i løn i naboregionen

Struer

Hvad skal der dog laves her? Har du også undret dig, kommer svaret her

Annonce