Annonce
112

Peter er kæmpe-fan: Men frygtede han ikke kunne holde Sting ud

- Hvor var det vildt, at så gammel en mand som Sting kunne synge så fantastisk, og det virkede også som om, han virkelig havde lyst til at spille, lød Rasmus' vurdering, og der øvrige Cederdorff nikkede anerkendende. Fra venstre er det Jens (15 år), Mads (18), Rasmus (29), Mie (25) samt mor og far, Peter Cederdorff og Ane Forchhammer Cederdorff. Foto: Palle Brændsgaard
Der findes Sting-fans, og så findes der Peter Cederdorff. Siden slut-1970'erne har han tæt fulgt The Police og Sting. Fredag fik han så mulighed for at se Sting live, men det skete ikke uden bekymringer forinden.

Holstebro: I mange år var der altid den ene eller anden grund, der forhindrede Peter Cederdorff i at se Sting live, indtil der for fem år siden opstod en legitim - og grufuld - grund til, at han ikke kunne se sit store idol.

For fem år kørte en bil ind foran Peter Cederdorff, som måtte bremse så hårdt op på sin racercykel for at undgå en kollision, at han i stedet væltede og slog hovedet så voldsomt, at han var i livsfare. I dag er han ikke i stand til at arbejde, kan ikke længere spille de elskede Sting-sange på trommer, og har det svært med skarpt lys og høje lyde.

Men fredag aften ville Peter Cederdorff af sted, da Sting besøgte Holstebro. Han allierede sig med sin kone Ane og parrets fire børn, der alle er opvokset med at lytte eller ligefrem spille Stings musik.

- Der var ikke en sang, vi ikke kendte, kunne børnene konstatere.

Og hvordan spillede det så for far? Den største udfordring var faktisk at komme ind og ud af pladsen på grund af de mange lyde og mennesker.

- Da vi fandt en sikker base, gik det fint. Under koncerten havde jeg også mine børn som et slags værn omkring mig, forklarer Peter Cederdorff, og Ane tilføjer:

- Det var mest et problem, da der kom støj fra alle mulige steder. Da Sting først gik på, og der kun kom musik et sted fra, så var der ingen problemer.

Derefter spillede alt.

- Det var magisk. Sting spiller jo musik, og vi havde en kæmpe fest. Han synger jo ikke en tone falsk. Sting ved godt, at han ikke kan synge helt, som han engang kunne, men så sætter han i stedet sin stemme lidt ned - og så synger han lige så godt, lød det begejstret fra Peter Cederdorff, der også roste Stings orkester.

Selvom aldersspændet hos de fire børn går fra 15 til 29 år, så var entusiasmen den samme. På en karakterskala fra et til seks stjerner, ramte koncerten en syver, kunne alle blive enige om.

- Det eneste negative ved koncerten var, at Sting stoppede med at spille igen, indskød 29-årige Rasmus.

- Det gik over al forventning, kunne Peter Cederdorff konkludere, selvom han måtte indrømme, at han på forhånd ikke vidste, om hovedet kunne håndtere den længe ventede koncert blandt omkring 8000 andre sild i en tønde.

- Men vi sang så meget med, at det nærmere var de omkringstående publikummer, der trak sig væk fra os, grinede Mie, inden familien begyndte gåturen hjem til Mejdal.

Annonce
67-årige Sting spillede i knap to timer. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Struer

Endnu en stor cykelfest i Struer

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Annonce