Annonce
Holstebro

Personer bag groft skole-hærværk fanget på video: Koster 100.000 kr.

Det er helt unge drenge - på 10-12 år som står bag det omfattende skole-hærværk. I alt 17 ruder er smadret. Foto: Johan Gadegaard
Midt- og Vestjyllands Politi har talt med tre drenge, der alle nægter at stå bag hærværket på den nyrenoverede Nørre Boulevard Skolen. Der er tale om helt unge drenge.

Holstebro: Tre unge drenge i alderen 10-12 år nægter, at de står bag weekendens omfattende hærværk på Nørre Boulevard Skolen.

Det oplyser politiet, der har talt med de tre drenge.

- Vi fortsætter derfor vores efterforskning, og vi skal i dag have set skolens videoovervågning igennem, fortæller Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Mandag aften skrev skolen ellers på dens Facebook-side, at:

"Tre drenge på 10-12 år er nu lokaliseret på videoovervågningen, og politiet kender identiteten af dem. De går ikke på skolen".

Men ifølge politiet, der endnu ikke selv har set videoen igennem, vil man ikke bekræfte, at det er de tre omtalte drenge, der er skyldige i hærværket.

Af overvågningen fremgår det, at hærværket er sket ved højlys dag - lørdag over middag, hvor 17 ruder bliver smadret.

Skolen har endnu ikke det fulde overblik over, hvor meget ødelæggelserne løber op i.

Ifølge politiet er der sket ødelæggelser for omkring 100.000 kroner, og derfor betegner ordensmagten det som grofthærværk.

Nørre Boulevard Skolen er netop blevet renoveret for godt 84 millioner kroner, hvor skolen fik helt nye facader, herunder flere store glaspartier.

Annonce

Andet hærværk på to år

Det er andet gang på to år, at Nørre Boulevard Skolen bliver offer for omfattende hærværk. Skolen blev to gange i efterårsferien 2017 ramt af indbrud og hærværk. Første gang i tidsrummet mellem fredag den 13. oktober og tirsdag den 17. oktober - og så igen natten mellem tirsdag den 17. oktober og onsdag den 18. oktober.

Ved hærværket blev yderdøren sparket op og 11 døre og dørkamme smadret. Der var hældt vand ud i hele hallen, smidt med maling og knust flasker i den tidligere svømmehal, og inventar var hevet ned fra vægge. Samlet set var der skader for mere end 100.000 kroner, men gerningsmændene blev aldrig fundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce