Annonce
Holstebro

Personer bag groft skole-hærværk fanget på video: Koster 100.000 kr.

Det er helt unge drenge - på 10-12 år som står bag det omfattende skole-hærværk. I alt 17 ruder er smadret. Foto: Johan Gadegaard
Midt- og Vestjyllands Politi har talt med tre drenge, der alle nægter at stå bag hærværket på den nyrenoverede Nørre Boulevard Skolen. Der er tale om helt unge drenge.
Annonce

Holstebro: Tre unge drenge i alderen 10-12 år nægter, at de står bag weekendens omfattende hærværk på Nørre Boulevard Skolen.

Det oplyser politiet, der har talt med de tre drenge.

- Vi fortsætter derfor vores efterforskning, og vi skal i dag have set skolens videoovervågning igennem, fortæller Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Mandag aften skrev skolen ellers på dens Facebook-side, at:

"Tre drenge på 10-12 år er nu lokaliseret på videoovervågningen, og politiet kender identiteten af dem. De går ikke på skolen".

Men ifølge politiet, der endnu ikke selv har set videoen igennem, vil man ikke bekræfte, at det er de tre omtalte drenge, der er skyldige i hærværket.

Af overvågningen fremgår det, at hærværket er sket ved højlys dag - lørdag over middag, hvor 17 ruder bliver smadret.

Skolen har endnu ikke det fulde overblik over, hvor meget ødelæggelserne løber op i.

Ifølge politiet er der sket ødelæggelser for omkring 100.000 kroner, og derfor betegner ordensmagten det som grofthærværk.

Nørre Boulevard Skolen er netop blevet renoveret for godt 84 millioner kroner, hvor skolen fik helt nye facader, herunder flere store glaspartier.

Annonce

Andet hærværk på to år

Det er andet gang på to år, at Nørre Boulevard Skolen bliver offer for omfattende hærværk. Skolen blev to gange i efterårsferien 2017 ramt af indbrud og hærværk. Første gang i tidsrummet mellem fredag den 13. oktober og tirsdag den 17. oktober - og så igen natten mellem tirsdag den 17. oktober og onsdag den 18. oktober.

Ved hærværket blev yderdøren sparket op og 11 døre og dørkamme smadret. Der var hældt vand ud i hele hallen, smidt med maling og knust flasker i den tidligere svømmehal, og inventar var hevet ned fra vægge. Samlet set var der skader for mere end 100.000 kroner, men gerningsmændene blev aldrig fundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce