Annonce
Holstebro

Personalet frygter ulykker på stationen

Arkivfoto
Lokoførere frygter Holstebro Station. Mange krydser sporet lige foran toget. BaneDanmark afviser ændring: Vi kan godt stå inde for sikkerheden på perronerne.

Holstebro: Der bør gøres mere på Holstebro Station, så passagererne ikke kan krydse skinnerne, når et tog nærmer sig. Det mener lokofører Gert Ørskov Jensen, der jævnligt kører forbi stationen i Holstebro. Han oplever ofte - alt for ofte - at primært unge mennesker trodser advarselsanlæggene og går eller kører på skateboard eller løbehjul over skinnerne - i sidste øjeblik.

- Det er ikke nok med oplysningskampagner. Det tror jeg ikke. Jeg tror, der skal en form for mini-bomme til, så folk fysisk ikke kan gå over, siger lokoføreren.

Dén løsning er ikke en mulighed, mener BaneDanmark, der har tilsynspligten med perronerne landet over:

- Vi har i Danmark ikke en bomløsning, for der må ikke være noget, der "lokker" folk til at gå udenom - og man kan risikere at nogen bliver fanget mellem bommene, siger Martin Harrow - områdechef for kvalitet og sikkerhed i BaneDanmark.

Her er man dog opmærksom på, at risikotallet for Holstebro Station ligger højt - da det er en station med mange passagerer og tog

- Det er dog ikke en af de stationer, der påkalder sig mest opmærksomhed. Og vi kan godt stå inde for den sikkerhed der er på Holstebro station - og på jernbanen generelt. Men vi appellerer til at folk selv er opmærksomme, når de færdes og respekterer varselsanlægget, siger Martin Harrow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce