Holstebro

Personalet frygter ulykker på stationen

Arkivfoto
Lokoførere frygter Holstebro Station. Mange krydser sporet lige foran toget. BaneDanmark afviser ændring: Vi kan godt stå inde for sikkerheden på perronerne.

Holstebro: Der bør gøres mere på Holstebro Station, så passagererne ikke kan krydse skinnerne, når et tog nærmer sig. Det mener lokofører Gert Ørskov Jensen, der jævnligt kører forbi stationen i Holstebro. Han oplever ofte - alt for ofte - at primært unge mennesker trodser advarselsanlæggene og går eller kører på skateboard eller løbehjul over skinnerne - i sidste øjeblik.

- Det er ikke nok med oplysningskampagner. Det tror jeg ikke. Jeg tror, der skal en form for mini-bomme til, så folk fysisk ikke kan gå over, siger lokoføreren.

Dén løsning er ikke en mulighed, mener BaneDanmark, der har tilsynspligten med perronerne landet over:

- Vi har i Danmark ikke en bomløsning, for der må ikke være noget, der "lokker" folk til at gå udenom - og man kan risikere at nogen bliver fanget mellem bommene, siger Martin Harrow - områdechef for kvalitet og sikkerhed i BaneDanmark.

Her er man dog opmærksom på, at risikotallet for Holstebro Station ligger højt - da det er en station med mange passagerer og tog

- Det er dog ikke en af de stationer, der påkalder sig mest opmærksomhed. Og vi kan godt stå inde for den sikkerhed der er på Holstebro station - og på jernbanen generelt. Men vi appellerer til at folk selv er opmærksomme, når de færdes og respekterer varselsanlægget, siger Martin Harrow.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Førertrøjen trak det største bifald til etapestart i PostNord Danmark Rundt

Kultur

Struer har fået et nyt lydkunstværk, og en festival er i gang

Leder For abonnenter

Den bovlamme opposition

Struer

Tom børnehaveklasse bygget om til specialtilbud

Erhverv

Anders og Sebastian har byttet pucken ud med god kaffe

Vinderup

Ejsingholm får lov at beholde sommerhuse

Erhverv For abonnenter

63-årig kaster sig ud i livet som selvstændig: - Det er slet ikke nu, jeg skal stå stille

Kultur

Struer har en festival uden sidestykke: 'Lydens By' inviterer kunstnere fra hele verden

Holstebro

Nyt butiksområde er på kant med andre virksomheder

Annonce