Annonce
Struer

Sygeplejersker advarer politikerne: Nye besparelser svækker patientsikkerheden

Personalet på akutafnittet forsøger endnu engang at gøre politikerne i byrådet opmærksomme på, at det vil komme til at gå ud over patientsikkerheden, hvis bemandingen skal beskæres med 25 procent, samtidig med at presset på afdelingen formodes at blive større, når hospitalet i Gødstrup står klar til at blive taget i brug. Arkivfoto: Morten Stricker
Personalet på akutafsnittet i Voldgade sender åbent brev til politikerne med et håb om at få byrådet til at droppe besparelse på 2,4 millioner kroner.

Struer: Byrådet i Struer Kommune har besluttet, at der skal spares 2,4 millioner kroner på akutafsnittet i Voldgade i 2020.

En beslutning, der blev mødt af hård kritik fra både FOA og Dansk Sygeplejeråd, da byrådet var samlet for at godkende det kommunale budget for 2020 sidst i oktober.

Bente Rasmussen fra Dansk Sygeplejeråd advarede om, at det kan gå ud over patientsikkerheden, hvis bemandingen skal reduceres med op mod en trediedel.

Men uden at det flyttede et komma i forligsteksten, og personalet kunne heller ikke overtale politikerne til at ændre kurs.

Nu forsøger de så igen.

Annonce

Presset bliver bare større

I et åbent brev til byrådspolitikerne i Struer Kommune forsøger de endnu engang at få byrådet til at trække forslaget tilbage:

- Der er noget, der ikke hænger sammen, skriver de i et brev, som er underskrevet af sygeplejerskerne, Lis Krogager Ransborg, Anne Krabbe og Nora Nielsen.

Et åbent brev, som alle byrådsmedlemmer i Struer Kommune fik tilsendt på en mail fredag eftermiddag.

- Besparelserne er generelt i disharmoni med det faktum, at borgerne indlagt på Akutafsnittet oftest er kritisk syge, har komplekse problemstillinger og er afhængige af høj sygeplejefaglig kvalitet. Med en lavere normering kan vi ikke levere den samme faglige kvalitet, hvilket sætter patientsikkerheden under pres. Borgere udskrives hurtigere og hurtigere fra hospitalerne, og derfor forudser vi et stigende arbejdspres og forringelse af vores arbejdsmiljø.

Samtidig forventer de tre sygeplejersker, som har underskrevet det åbne brev til politikerne, at behovet for akutpladser vil stige, når hospitalet i Gødstrup er opført.

- Her vil der angiveligt være 68 færre buffersengepladser, end hvad hospitalerne i Holstebro og Herning tilbyder, hvilket vil give et øget pres på kommunernes akutfunktion, skriver de.

Savner stadigvæk svar

Så med det åbne brev til politikerne gør de endnu engang opmærksom på, at de stadigvæk savner svar på, hvordan politikerne i byrådet kan forvente, at der kan spares så mange penge på Akutafsnittet, uden at hverken borgere eller personale mærker en forskel.

- Den eneste udvej må være, at antallet af pladser på Akutafsnittet reduceres, så det svarer til de medarbejdere, der budgetteres med. Ellers har vi svært ved at se, hvordan vi kan forblive det bedste Akutafsnit uden serviceforringelser for borgerne, lyder deres konklusion i det åbne brev til politikerne.

Grundtanken i det kommunale spareforslag er, at syv af de eksisterende akutpladser skal være midlertidige sengepladser, hvor behovet for pleje og omsorg antages at være mindre end i den akutte pleje.

- Og med en bevilling på 537.000 kroner per sengeplads, kommer vi stadigvæk til at bruge mere end de fleste kommuner på området, når besparelsen er gennemført, sagde John Christoffersen i byrådssalen, da besparelsen blev vedtaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce