Annonce
Sport

Pernille har skiftet hold midt i corona-kaosset: Nyt hold, nyt hjem, nyt tøj og ingen sæsonplan

Coronaen spolerede det meste af 2020-sæsonen for Pernille Mathiesen, der af samme grund aldrig rigtig nåede at køre på 100 procent. Det, håber hun, bliver anderledes i år i takt med, at virussen forhåbentligt forsvinder, og hverdagen vender tilbage. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter tre år hos Team Sunweb skal Pernille Mathiesen fra denne sæson kører i Jumbo-Vismas gule trøjer, og sådan et skifte indeholder en hel del mere, end blot en ny tøjpakke - særligt når man står midt i en verdensomspændende pandemi.
Annonce

Holstebro: Hvis cykelrytteren Pernille Mathiesen synes, hun står med lidt rigeligt løse ender for tiden, så er det ikke uden grund.

Ved årsskiftet sagde den 23-årige holstebroer farvel til arbejdsgiveren de seneste tre år, hollandske Team Sunweb, for at tiltræde på Team Jumbo-Vismas nystartede damehold. Og sådan et skifte indeholder meget mere end blot at skulle trække en ny trøje over hovedet, inden man sætter sig på træningscyklen.

- Der er lidt mere i det end bare en ny tøjpakke. Hos Sunweb boede jeg for eksempel 80 procent af året i holdets hus i Holland, men det kommer jeg ikke til nu. I stedet vil jeg have min primære bopæl i Danmark og så nøjes med at bo i Holland i perioder med mange løb, fortæller Pernille Mathiesen.

- Heldigvis skal mit nye hold køre på Cervelo-cykler, ligesom vi gjorde på Sunweb, så her slipper jeg for at skulle skifte til en ny model. Det er jeg glad for, fordi jeg både er rigtig glad for at køre på Cervelo, men også fordi det tager lang tid at skulle vende sig til at køre på noget helt nyt udstyr, forklarer cykelrytteren.

Annonce

Træningslejr i Spanien

Hun får dog som nævnt stadig mulighed for i perioder at kunne bo tættere på holdkammerater og trænere på det hollandske hold.

- Holdet vil købe et hus her i foråret, som os ryttere, der ikke lige kommer fra Holland eller Belgien kan benytte os af, når vi har behov for det, fortæller Pernille Mathiesen.

Noget af det nye bliver også farven på cykeltøjet. Jumbo-Vismas gule og sorte trøjer er blandt de mest genkendelige i cykelfeltet, og selvom gul er en farve, som man ofte enten hader eller elsker, så tror hun på, at det nok skal blive godt.

- Jeg bliver i hvert fald nemmere at få øje på i feltet. Jeg var faktisk en smule skeptisk over det med at skulle køre i gul trøje, men så måtte jeg jo indrømme, at det så meget godt ud, når Jumbo-Vismas herrehold sad og førte forrest i feltet, griner Pernille Mathiesen.

Holdskiftet midt i en tid, hvor grænser er lukket, og mange lande har forsamlingsforbud, giver sine udfordringer. Blandt andet har det endnu ikke været muligt for Pernille Mathiesen at træne sammen med sine nye holdkammerater.

Men det bliver der rettet op på i denne uge.

- Det er lidt specielt at stå i januar og endnu ikke have mødt de andre, men det kommer så i denne uge, hvor vi tager på træningslejr i Spanien. Holdet har lejet et hotel til en kæmpe træningslejr for både herre-, dame- og U23-holdet, så det kun er os, der er der - og fået tilladelse af de hollandske myndigheder til at rejse ud af landet, fortæller hun.

Annonce

Ingen sæsonplan

Personligt har vestjyden et stort sæsonmål, der hedder De Olympiske Lege i Tokyo i sensommeren, men det er sådan set også det eneste sæsonmål, der står klokkeklart.

- Det er ikke, fordi jeg ikke må sige, hvilke løb jeg skal køre, men jeg ved det faktisk ikke endnu. Mit program er en af de ting, jeg regner med, at vi skal sætte os ned på træningslejren og få lagt, siger Pernille Mathiesen.

Spørgsmålet er så, hvordan man skal disponere sæsonen. Om der skal trænes helt normalt frem mod at køre første løb omkring marts, eller om det bliver lidt med håndbremsen trukket, mens man afventer på, hvordan corona-situationen ser ud.

- Selvfølgelig er det en svær balancegang, men vi tager udgangspunkt i, at vi skal ud og køre løb, ligesom vi jo også gjorde i efteråret, hvor der også blev kørt løb med restriktioner, selvom der var corona i samfundet, forklarer Pernille Mathiesen.


Det er lidt specielt at stå i januar og endnu ikke have mødt de andre, men det kommer så i næste uge, hvor vi tager på træningslejr i Spanien. Holdet har lejet et hotel til en kæmpe træningslejr for både herre-, dame- og U23-holdet, så det kun er os, der er der - og fået tilladelse af de hollandske myndigheder til at rejse ud af landet.

Pernille Mathiesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce