Annonce
Livsstil

Strikkeopskrift: Perlefirkanter, der beskytter hænderne

Mønsteret på grydelapperne kan varieres i det uendelige. Her har jeg valgt at veksle mellem perlestrikkede og glatstrikkede firkanter. Foto: Katrine Becher Damkjær
Princippet i disse grydelapper har jeg brugt i snart 30 år, og det er ufejlbarligt: At strikke fire gode, store lapper og hækle dem sammen til to. Det tager selvfølgelig længere tid, men til gengæld er det slut med at brænde sig.

Mål: Ca. 24x27 centimeter.

Materiale: 5 nøgler Yarn and Colors Epic 8/8, farve lemon. 100 pct. bomuld, 75 meter pr. 50 gram. Du kan uden problemer vælge et andet tykt bomuldsgarn. Desuden to stykker lædersnøre på cirka 30 centimeter.

Pinde: nr. 5

Strikkefasthed: 18 m og 30 p = 10x10 cm. Strikkefastheden er dog ikke vigtig. Grydelapperne bliver bare lidt større eller mindre, hvis den ikke passer.

Kantmaske (KM): På alle pinde tages den første maske løst af, som om den skulle strikkes vrang. Den sidste maske strikkes ret.

Grydelapperne er strikket med skiftevis glatstrikkede og perlestrikkede firkanter. Der er 5 firkanter i bredden og 5 i højden, altså 25 i alt.

Perlefirkant over 9 m: Strik 1r, 1vr i alt fire gange, slut med 1r Strik 14 pinde.

Glat firkant over 9 m: Strik ret på retsiden og vrang på vrangsiden. Strik 14 pinde

Slå 47 m op. Strik første og sidste maske som kantmasker på alle pinde.

Strik de første 14 pinde således: *Strik 1 PF over de første 9 masker, 1 GF over de næste 9, gentag, så der er fire firkanter, slut med 1 PF.

Strik de næste 14 pinde således:

*Strik 1 glat firkant over de første 9 masker, 1 perlefirkant over de næste 9, gentag, så der er fire firkanter, slut med 1 glat firkant, så der er 5 i alt.

Strik nu glatte firkanter over perlefirkanter og omvendt. Forsæt, til der i alt er 5 firkanter i højden. Luk af.

Strik fire ens lapper. Hækl dem sammen med fastmasker to og to. Hækl luftmasker i stedet for fastmasker henover tre-fire masker i det ene hjørne så lædersnøren kan komme igennem. Hæft ender. Strik et stykke lædersnor igennem det lille hul, hvor du hæklede luftmasker. Bind knude på lædersnoren.

Husk at tage lædersnoren ud, når grydelapperne skal vaskes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Udnævnelse i Salling Bank

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

112

Bilen endte med bunden i vejret

Annonce