Annonce
Navne

Per Odgaard stopper som musikskoleleder i Struer

Per Odgaard glæder sig til sin nye tilværelse som pensionist, men han erkender også, at det er med en vis frygt, at han nu slipper den daglige puls og kontakten med de mange mennesker, han har været i forbindelse med som leder af musikskolen i Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efter 35 år som ildsjæl i det nordvestjyske musikliv med base i Struer, takker Per Odgaard af og går på pension.

Struer: Struer Kommune skal have udnævnt en ny leder af musikskolen.

Efter næsten 20 år på posten, har Per Odgaard valgt at gå på pension fra drømmejobbet, som han fik i 2003 efter ti år som lærer og inspektor på seminariet i Nørre Nissum.

Nu ser han frem til at få mere tid til både lystfiskeriet, som har været lagt på hylden. Tid til familien og sommerhuset på Djursland. Det nye barnebarn og barnebarn nummer to, der er på vej, og så meget andet.

Annonce

- Så jeg glæder mig og har selv besluttet, at det skulle være nu. Det er en beslutning, der har været længe undervejs, fortæller han og erkender, at det også er forbundet med en vis frygt at skulle slippe den daglige puls og de mange mennesker, han gennem de seneste mange år har været i så tæt kontakt med.

Slipper ikke alt

Nu slipper han så ikke det hele.

Sammen med Erik Sommer vil Per Odgaard fortsat stå klar til at spille for og lede koret af seniorer, som samles på musikskolen hver torsdag formiddag.

De cirka 100 sangglade seniorer på holdet mister ikke deres lærer, når Per Odgaard går på pension, og han vil også fortsætte som leder af aftenskolen på musikskolen.

Her vil han være garant for, at der bliver plads og gode forhold for både Limfjordsmusikanternene, musikskolens Lungekor, det klassiske sammenspil mellem blæserne i ensemblet West Wood Wind og medlemmerne af Struer Brass Band.

Derudover fortsætter han som korleder i Gimsingkoret og som dirigent og leder af Vestjysk Big Band.

- Men dette er jo helt privat. Det har ikke været knyttet til lederstillingen på musikskolen, fortæller han.

Men et godt eksempel på, hvordan hans grænser mellem arbejde og fritid har været flydende gennem alle de mange år som ildsjæl i byens musikliv.

Annonce

En ildsjæl kom til byen

- Vi kom til Struer i 1984. Jeg blev ansat på gymnasiet, og det var egentlig for at få mere ro. Vi havde lige fået vores datter, og da vi boede i Aarhus havde jeg dobbeltjob med både undervisning og en masse aftenjob som bassist i trioen Trio de Lux, fortæller han.

Men flyttekasserne var knapt nok åbnet, inden Per Odgaard blev medlem af Freddy Rasmussens jazz-kvintet, og et halvt år senere kom han også land og rige rundt med Riverband, som havde spillejob i både Jylland og på Fyn.

- Det blev lidt trættende i længden, forklarede han i forbindelse med sin 60 års fødselsdag i 2015.

Per Odgaard meldte sig ud af fællesskabet i Riverband, men han fortsatte med at spille og engagere sig i byens musikliv.

Annonce

Arbejdsglæden i top

De seneste mange år som leder af musikskolen, som han blandt andet har udviklet med en stærk forankring på alle skolerne i Struer Kommune med skolekor og specialklasser, hvor eleverne får indblik i en håndtering af både blæserinstrumenter og strygere, som ikke ligger lige for at tage op, hvis man ikke lige får blik for dem.


Vi har kommunens laveste sygefravær og ligger helt i top, når vi får resultaterne af lærernes egne vurderinger af deres arbejdsplads.


Desuden er der etableret skolekor på flere af skolerne, og på den måde har lærerne på Struer Musikskole kontakt med cirka 1100 elever - og så kan Per Odgaard i øvrigt glæde sig over, at netop lærerstaben på skolen tilsyneladende trives og befinder sig godt i jobbet.

- Vi har kommunens laveste sygefravær og ligger helt i top, når vi får resultaterne af lærernes egne vurderinger af deres arbejdsplads, fortæller han på falderebet, inden han fratræder og overlader roret til en efterfølger, som Struer Kommune forventer at have ansat med virkning fra 1. oktober - og allersenest 1. november.

Umiddelbart efter sommerferien er det officielt sidste arbejdsdag i jobbet for Per Odgaard, og hans fratrædelse bliver allerede markeret med en reception for indbudte gæster i morgen, fredag den 18. juni.

Ud over det store overskud af tid, som Per Odgaard nu får til både lystfiskeriet og familien, vil der for øvrigt også blive mulighed for at gense ham som bassist i Trio de Lux.

- Det er 35 år siden, vi opløste trioen, da jeg flyttede til Struer, konstaterer han.

Nu bliver der endelig tid til et gensyn i øvelokalet og ude på scenerne, hvor de havde deres storhedstid i 1980erne.

Annonce
Kultur For abonnenter

Nostalgifestivalen møder kritik: Holder I det skjult, at ingen af hovednavnene kommer?

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Nybyggere i klemme: Erhvervsfolk strides om retten til jordstykke og millionfortjeneste

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Holstebro

Corona: Smitten har igen fået fat i Holstebro

Struer

Lækkerbisken til cykelfans: Mark Cavendish åbner ballet i Struer

Struer For abonnenter

Banken forlanger sikkerhed for, at politikere fra byrådet holder sig fri af både hvidvask og terrorisme

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

25-års jubilæum i Vestjysk Bank: Lone kan godt lide den faglige dialog

Erhverv

Borbjerg-købmand tager konkurrencen op: Udvider for 2,5 millioner kroner

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Kultur

Hovednavnet afsløret til Run to the Beat

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Struer

Rådgivning for fædre åbner igen

Annonce