Annonce
Kultur

Pensioneret kromutter har skrevet en coronabog

De seneste 15 år har Esther Jensen kørt 250.000 kilometer på motorcykel gennem 60 lande på seks kontinenter. I efteråret 2018 realiserede hun for eksempel en drøm om at komme ud på en jordomrejse. I løbet af de 59 dage, rejsen varede, besøgte hun blandt andet flere fjerntliggende øer i Stillehavet blandt andet Fiji, Vanuatu og Solomonøerne. Arkivfoto: Morten Stricker.
71-årige Esther Jensen elsker at rejse. I de seneste 15 år har de fleste af udlandsrejserne foregået på to hjul, men coronaen har stukket en kæp i motorcykelhjulet. Tiden har hun i stedet brugt på at skrive en bog.

Borbjerg/Aulum: - Hvad det har givet mig at skrive bogen? Ja, jeg tænker da over, at jeg er så heldig i mit liv, og at jeg - selv om jeg er fyldt 71 år - stadig får lov til at opleve verden på motorcykel.

Sådan lyder det fra Esther Jensen, der gennem 31 år var kromutter på Borbjerg Mølle Kro. I maj 2018 valgte hun at sælge sit livsværk, og det gav hende mulighed for at komme ud på længere rejser ud i verden.

Esther Jensen har nemlig altid rejst meget - og mere end de fleste.

200 rejser på syv kontinenter i 100 lande gennem 50 år er det blevet til.

Men nu har pandemien farvet verdenskortet rødt, og smittefaren besværliggør og umuliggør rejser ud i verden.

Og det faktum har også ramt Esther og hendes planer for at opleve fremmede himmelstrøg på to hjul. Hun har derfor måttet tilbringe vinteren hjemme i Aulum i stedet for at flyve til sol og sommer, som hun plejer i den mørke tid.

Som pensionist har hun god tid, og tiden har hun de seneste måneder udnyttet til at skrive en coronabog. Den handler nu ikke om Covid-19, men om hendes mange rejser.

Vilde Vidunderlige Veje, hedder bogen, som Esther Jensen selv har stået for at udgive.

Annonce

Ny livsstil som enke

I 2005 mistede Esther sin mand, Carl. Samme år tog hun kørekort til motorcykel, og den interesse kom til at fylde meget i hendes liv, efter hun blev enke. Gennem de seneste 15 år har hun kørt 250.000 kilometer på motorcykel i 60 lande på seks kontinenter.

- På de fleste rejser har jeg ført rejsedagbøger, og det er blandt andet disse notater, der har været nyttige til at få rejsebeskrivelserne nedfældet i en bog, fortæller Esther Jensen, der har kørt flere af turene alene.

- Efter at jeg er begyndt at køre motorcykel har jeg fået en ny vennekreds. For det er lige som, når man er ude og lufte hund, så kommer man i kontakt med andre hundeejere - og motorcykelfolk falder også i snak med hinanden - specielt når man som jeg kører som alenepige, fortæller Esther, der har boet i Aulum de seneste 43 år.

Det har været en anderledes vinter for os alle. For Esther Jensen har coronasituationen betydet, at hun ikke som tidligere år har kunnet tage på motorcykelture til fjerne lande, hvor der er sol og sommer i perioden med mørke og kulde i Danmark. Som så mange andre har hun derfor skullet tænke på anderledes beskæftigelser, og Esther Jensen har brugt de seneste måneder på at skrive en ny bog. Foto: Forsiden af bogen

Nogle af højdepunkterne i bogen er beretningerne om motorcykelture rundt i USA, Canada og Alaska.

- De mest dramatiske oplevelser havde jeg, da jeg i Canadas ødemark på motorcykel i 2016 mødte en bjørn - og i Nevadas ørken, hvor jeg i 2018 kørte tør for benzin, fortæller forfatteren.

Annonce

Hjerte for SOS-børn

Det er bog nummer to, Esther Jensen har skrevet. I bogen "Når en dør lukkes - åbnes en anden", der blev udgivet i 2014, fortalte Esther om, hvordan man ved at tage kørekort til motorcykel kan tage hul på en ny livsstil, når man som 55-årig bliver enke efter 32 års ægteskab.

- Jeg tager ud og holder foredrag, og der har jeg altid min første bog med. I den bog er mine seneste rejseoplevelser ikke med, og dem er der nogle af tilhørerne ved foredragene, der gerne ville høre mere om. Og det er altså dem, jeg fortæller om i min nye bog, forklarer hun.


De mest dramatiske oplevelser havde jeg, da jeg I Canadas ødemark på motorcykel i 2016 mødte en bjørn - og i Nevadas ørken, hvor jeg i 2018 kørte tør for benzin.

Ester Jensen, forfatter


Specielt for motorcyklister indeholder bogen nyttige oplysninger om, hvor hun for eksempel har lejet motorcykler rundt i verden.

- Jeg har også nævnt de mange besøg i SOS Børnebyer i bogen. Siden 1997, da jeg tegnede mine første fadderskaber i SOS Børnebyerne, har jeg besøgt 56 SOS Børnebyer i 33 forskellige lande, og flere af besøgene er foregået på motorcykel, fortæller Ester, der gennem årene har udvidet sine SOS-fadderskaber til også at omfatte Indien og i Etiopien.

Gennem 14 år har Esther siddet i SOS Børnebyernes bestyrelse, indtil hun for et år siden fyldte 70 år og dermed overskred aldersgrænsen for bestyrelsesposten.

Via de sociale medier holder hun jævnlig kontakt med sine SOS-børn rundt i verden.

Livet som kromutter savner Esther egentligt ikke.

- Jeg besøger dem engang i mellem på Borbjerg Mølle Kro, men livet på møllen havde sin tid, og jeg valgte selv at sige stop, fortæller den tidligere kro-ejer.

Livet som pensioneret kromutter har dog fået sit helt eget kapitel i bogen.


Bogen er trykt i 1000 eksemplarer. Den er på 110 sider, koster 100 kroner og kan købes hos Circle K i Aulum. Den kan også  bestilles på estherdenmark@gmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce