Annonce
Erhverv

Pengene er samlet ind - nu kommer næste udfordring

Anparterne er på plads, det samme er beliggenheden og lokalplanen - nu mangler købmandsprojektet i Hjerm bare en bestyrelse. Arkivfoto: Morten Stricker
Det lykkedes styregruppen bag købmandsbutikken i Hjerm at få indsamlet 3.250.000 kroner i anparter, men udfordringerne fortsætter, for hvordan holder man stiftende generalforsamling, når der er forsamlingsforbud?

Hjerm: Der var spænding lige til sidste øjeblik, da deadline for at kunne købe anparter til den kommende købmandsbutik i Hjerm sluttede søndag ved midnat.

Til at starte med gik salget godt, og arbejdsgruppen bag projektet havde gjort det nemmere ved at give borgerne i Hjerm mulighed for at komme op i byens hal og købe anparter på udvalgte tidspunkter, ligesom en gruppe var klar til at stemme dørklokker i kampen for at få indsamlet de 1300 anparter á 2500 kroner per styk, som projektet krævede for at kunne komme til næste skridt.

Men så kom coronakrisen til Danmark og besværliggjorde arbejdet. Alligevel lykkedes det, kan Stefan Harregaard fra styregruppen bekræfte.

- Vi har passeret de 1300 anparter. Vi havde selv troet, det ville gå stærkere, og det er vi helt sikre på, det havde gjort, hvis der ikke havde været corona, men det lykkedes, og det er helt fantastisk gået, siger han.

Salget blev hjulpet godt på vej af flere lokale initiativer, alt fra pantindsamlinger til loppemarked til Hjerm Fitness, der udloddede medlemskaber blandt dem, der tegnede anparter.

- Der har været så kæmpe stor lokal opbakning, og det er så skønt at mærke. Folk er virkelig klar på det her, siger Stefan Harregaard.

Det er vigtigt for os at vi kommer godt i gang og der bliver valgt en bestyrelse, så vi arbejder på at finde en løsning.

Stefan Harregaard, styregruppen bag købmandsprojektet

Arbejder på løsning

Nu, hvor der er styr på egenfinansieringen, er næste skridt så at få afviklet en stiftende generalforsamling i anpartsselskabet, der skal stå bag butikken, så der kan blive valgt en bestyrelse. Men her kommer så næste udfordring for Hjerm-borgerne: Forsamlingsforbuddet på mere end ti er stadig gældende, og så er det svært at holde en stiftende generalforsamling.

- Det er en kæmpe udfordring for os på det punkt, når vi kun må være maksimalt ti samlet. Vi er i gang med at finde ud af, hvilke muligheder vi har. For selvom det måske kan gøres digitalt, så er det ikke optimalt, og det er måske ikke alle anpartshavere, der er helt opdateret på de digitale muligheder. Det er vigtigt for os, at vi kommer godt i gang og der bliver valgt en bestyrelse, så vi arbejder på at finde en løsning, siger Stefan Harregaard.

Hvad tidslinjen for købmandsprojektet er, er dermed svært at sige noget præcist om. Det oprindelige ønske var, at købmandsbutikken, der ejes af anpartshaverne og lejes ud til en købmand, skulle kunne stå klar til brug i første kvartal/påske næste år, men lige nu er det uvist, om det kan nås, hvis forsamlingsforbuddet bliver ved med at gælde til og med august måned.

- Vi i styregruppen kan ikke tage beslutninger. Det er bestyrelsens opgave. Så det er brandærgerligt, at vi nu står med en ny udfordring, når vi lige har fået skabt momentum, og folk har givet den så meget gas, siger Stefan Harregaard.

Annonce

God plads

Indtil videre mødes medlemmer fra styregruppen med lokale håndværkere og sponsorer på en måde, der overholder regeringens retningslinjer, og de tripper for at kunne komme videre i arbejdet. Gruppen har fået tilkendegivelse fra en lokal borger, der ejer jordstykket lige op ad indkørslen til Hjerm Hallen, at stykket gerne må bruges til købmandsforretningen, og det efterlader god plads til de 400-500 kvadratmeter butik samt et par 100 kvadratmeter lager og personalefaciliteter, som det er blevet vurderet, at der er mulighed for i en by som Hjerm. Samt et tankanlæg, så borgerne ikke skal til Holstebro eller Struer for at tanke - og så endda med mulighed for udvidelse, hvis det en dag skulle blive nødvendigt.

- Det er frusterende, at vi ikke bare kan få indkaldt til stiftende generalforsamling og komme ud over stepperne, for Hjerm er bare klar. Men det er klart, at vi skal overholde regeringens retningslinjer og det gør vi selvfølgelig. Men man kan godt mærke, at borgerne mangler et naturligt samlingspunkt, især nu hvor hallen også er lukket, så vi glæder os til at kunne komme videre, siger Stefan Harregaard.

Købmandsprojektet i Hjerm kommer i alt til at koste omkring 10-11 millioner, hvis de nuværende planer bliver gennemført. Anparterne står for de omkring 3.250.000 kroner.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsannoncen sagde alt: 'Livet var færdig med A.P. , før A.P. var færdig med livet'

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kontakter gav Martin et arbejde: Jeg nåede næsten ikke at føle at jeg var ledig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Det er muligt, at vi ikke har brug for en læge, men vi ringer ikke til lægevagten uden grund

Erhverv

Ledigheden er helt i bund: - Jeg kan ikke huske, at der har været så få uden arbejde

Kultur

Hvorfor er det 'kun' kvinder, der benytter biblioteket?

Erhverv

Lundme i knibe: Da kvinden i hans liv flyttede ind, fulgte katten med

Sport For abonnenter

Superligadrømmen er blevet til en divisionsdrøm i barndomsklubben

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Navne

Ny festival: - Jazz er jo også at skylle en whisky ned, mens man hygger sig med musikken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Sport For abonnenter

Minut for minut: To mål af Mirsad sikrede HB alle tre point i Fuglebakken

Holstebro For abonnenter

Parkinsons-ramte Gunner må selv betale sin genoptræning - flytter han over kommunegrænsen, er den gratis

Holstebro

Der har allerede været rift om boliger, selvom de først står klar til sommer: Vi fik en telefonstorm

Annonce