Annonce
Holstebro

Penge til foreninger, der samler affald i naturen

Foreninger i Holstebro Kommune får penge for at samle affald i naturen. Foto: Hold Danmark Rent/Ren Natur
Syv foreninger deltager i initiativet, Ren Natur, der går ud på at samle affald på udvalgte ruter i Holstebro Kommune. Den 27. maj går den første forening, Tvis Mølle Have, i gang med at holde naturen ren omkring Borbjerg.
Annonce

Holstebro: Der er penge i skidtet langs stier og strande.

Helt præcist er der 3000 kroner til hver forening, som tager en ekstra tørn for miljøet og det lokale fællesskab, lyder det i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om ruter i naturen, langs vandet og i byen, og der går typisk en formiddag eller eftermiddag med at fjerne henkastet affald.

Til indsamlingsopgaven får foreningerne udstyr til at samle affald i form af handsker, skraldeposer, affaldssnappere og sikkerhedsveste med mere. Kommunen henter bagefter det indsamlede affald på aftalte "droppunkter".

Organisationen, Hold Danmark Rent, står bag initiativet, Ren Natur, og sponsorkronerne kommer i år fra købmandskæden SPAR, restaurantkæden McDonalds, detailkæden WestWind og Danske Bank samt et tilskud fra Miljøstyrelsens Strandoprydningspulje.

Sidste år blev 23 tons affald indsamlet af 5795 foreningsaktive frivillige og ildsjæle over hele landet.

Hvem rydder op hvor?

Thorsminde-ruten: Rådgivningscentret Montagens Venner

Borbjerg-ruten: Tvis Mølle Have

Tvis-ruten: Tvis Fodbold

Vandkraftsøen rundt: Mejdal-Halgård Petanque

Storå i kano/kajak: Kajakklubben Pagaj

Struervej/Holstebro midtby: KFUM Spejderne, Holstebro Ellebæk

Banestien i Vinderup: Det Danske Spejderkorps, Vinderup Gruppe

Annonce

Ansvaret er foreningernes

I år foregår oprydningen efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer i mindre grupper af frivillige og med god afstand men stadig med højt humør, står der i pressemeddelelsen.

I den forbindelse understreges det , at det er foreningernes ansvar at efterleve corona-retningslinjerne under indsamlingen.

Konkret betyder det, at hvis en forening eksempelvis vil aktivere 30 deltagere, skal foreningen sørge for, at der ikke på noget tidspunkt samles mere end ti personer. En løsning kan være at at opdele deltagerne i grupper af ti personer eller færre.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce