Annonce
Vinderup

Penge på vej til byforskønnelse i to byer

Det er på grunden her ved Holmegade 53, at den nye skulptur skal rejses. Arkivfoto: Jan Briks
Både Vinderup og Ulfborg får nu penge til byforskønnelse. I Ulfborg bliver der blandt andet rejst en skulptur ved byens nordlige indgang.

Ulfborg/Vinderup: 1,4 millioner kroner. Det har Holstebro Kommunes tekniske udvalg torsdag sat af til byforskønnelse i Ulfborg og Vinderup.

I Ulfborg har grunden på Holmegade 53, byens yderste grund mod nord, længe været en torn i øjet på flere af beboerne. Derfor har man arbejdet på at rydde grunden op og gøre klar til at kunne etablere en byportal på stedet.

Nu har udvalget godkendt en bevilling på 250.000 kroner til projektet, der blandt andet sigter at rejse en fire meter høj granitsøjle, kaldet "Spor af Fenriz" som en del af den nye byportal mod nord.

Annonce

- Den skal fremover profilere Ulfborg. For når vi kommer rundt i Danmark og siger, vi kommer fra Ulfborg, så er det jo ulven, folk nævner, så vi har bedt billedhugger Henrik Voldmester om at komme med et bud på en skulptur, siger Erik Boutrup, kasserer i Ulfborg Borgerforening.

På den kommende granitsøjle løber 28 ulve-bronzefodspor i en spiral op ad skulpturen. Gennem Ulfborg skal så lægges 30 fliser med glatte ulvespor i overfladen, som leder hen til søjlen.

- Så det ser ud som om Fenriz er på vej hen til skulpturen, som så fører ulven videre ud over regnbuen Bifrost. Jeg har lavet fortællingen rundt om den mytologiske figur Fenrisulven - også for at undgå den her diskussion med for/imod ulve, forklarer Henrik Voldmester.

Søljen her er en projektskitse af, hvordan granitsøjlen omtrentlig kommer til at se ud. Foto: Henrik Voldmester

Andet steds i byen får også området omkring regnvandsbassinerne del i midlerne.

- Vi har søgt 50.000 kroner til at købe frugttræer og planter til området, som jo bliver brugt meget af de lokale herude, og vi synes, at området godt kunne bruge lidt mere beplantning, siger Erik Boutrup.

De offentlige toiletter bag Tinghuset får med bevillingen ligeledes en gennemgribende renovering.

Penge til vandtårn

I Vinderup har udvalget sendt 140.000 kroner afsted til belægning og udeareal rundt om vandtårnet.

- Det kan man vist kun have tommelfingeren op for. Det skal jo så først laves, når vi engang er færdige med vandtårnet, men det burde række til det, vi vil have lavet udvendigt, siger Svend Aage Mark Jensen, bestyrelsesmedlem i Foreningen bag Vinderup Vandtårn.


Den skal fremover profilere Ulfborg. For når vi kommer rundt i Danmark og siger, vi kommer fra Ulfborg, så er det jo ulven, folk nævner, så vi har bedt billedhugger Henrik Voldmester om at komme med et bud på en skulptur.

Erik Boutrup, kasserer i Ulfborg Borgerforening om Ulfborgs nye ulveskulptur


Også et byforskønnelsesprojekt andetsteds i Vinderup - på Søndergade fra baneoverskæringen mod syd til vejslutningerne ved Sevelvej og Vestergade - var på dagsordenen.

- Men det projekt, har vi bedt ansøger om at uddybe og få til at hænge bedre sammen med områdets andre projekter, så vi får en helhed, før vi siger ja til det, forklarer Kenneth Tønning (V), næstformand i teknisk udvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce