Annonce
Navne

Penge fra Vestforsyning gør atter godt for kultur, idræt, uddannelse og fællesskaber

De mange modtagere af støtte fra Vestforsyning kommer fra både kulturlivet, sportsverdenen og andre fællesskaber. PR-foto: Jens Bach
Vestforsynings Initiativpulje har netop støttet 36 lokale projekter og initiativer. Blandt modtagerne er bueskytte Kirstine Danstrup Andersen og motocrosskører Marcus Bommer; begge fra Holstebro.

Holstebro: Vestforsyning har fordelt den halvårlige uddeling af sponsormidler til 36 forskellige personer, projekter og foreninger. Støtten er meget bredt fordelt til en bred vifte af forskellige initiativer inden for kultur, idræt, uddannelse og fællesskaber.

Sponsoraterne er denne gang gået til blandt andet Marcus Bommer fra Holstebro Motocross Club og bueskytten Kirstine Danstrup Andersen fra Holstebro Bueskytteforening.

Marcus Bommer fra Holstebro er én af de bedste i sin klasse i Danmark, og målet er at komme i top fem i klassen i Danmark. Det er dog noget, der kræver mange penge, og derfor er Marcus Bommer afhængig af sponsorer. I et par omgange har han fået penge fra Vestforsynings Initiativpulje, som er brugt til specialtræning, coaching og optimering af motoren på hans maskine.

Annonce
Bueskytte Kirstine Danstrup Andersen med Vestforsynings bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen. Kirstine modtog Initiativprisen på 25.000 kroner. PR-foto: Jens Bach

Bueskytte håber på OL

Også Kirstine Danstrup Andersen har fået støtte fra Vestforsyning. Hun er udtaget til bruttolandsholdet i bueskydning med recurve-bue og træner 11 gange om ugen - med håb om at kunne deltage i OL i Tokyo i 2020.

Det danske landshold har gode chancer for at kvalificere sig til OL, men holdet er kun på tre skytter, så der er hård konkurrence om pladserne.

Kirstine Danstrup Andersen har netop været på et tre-ugers ophold hos en supertræner i Korea, og så pengene fra Vestforsyning falder på et tørt sted. Hun har tidligere fået penge fra Vestforsynings Initiativpulje, som blev brugt på deltagelse i en stor turnering i Tyrkiet.

Man kan søge hele året

Ud over midlerne fra Initiativpuljen blev Kirstine tildelt Vestforsynings Initiativpris på 25.000 kroner. Prisen er et nyt tiltag, hvor Vestforsyning belønner en forening eller person, som har gjort en helt særlig indsats i årets løb. Prisen kan ikke søges, men tildeles efter kriterier, som er opsat af Vestforsynings bestyrelse.

Vestforsyning modtager ansøgninger til Initiativpuljen hele året. To gange om året bliver ansøgningerne samlet og vurderet af en ekstern bedømmelseskomité af lokale eksperter inden for kultur, idræt, uddannelse og erhverv. Der uddeles årligt 500.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce