Annonce
Holstebro

PAS PÅ! Politiet advarer mod falske teleselskaber

Arkivfoto.

Flere gange har politiet fået anmeldelser fra folk, som er blevet kontaktet af fiktive teleselskaber på jagt efter personoplysninger.

Holstebro: I løbet af den seneste uge er det tre gange sket, at et teleselskab har ringet til midt- og vestjyske borgere i et forsøg på at skaffe deres CPR-numre. Det gør de blandt andet ved at opfinde en afgift, som ikke findes.

- De forklarer borgerne, at roaming-afgifterne er steget, og at de derfor skal bruge nogle personoplysninger, fortæller Ralf Larsen, som er vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Problemet er bare, at der slet ikke findes nogen stigende roaming-afgift, og at politiet derfor har mistanke om, at de pågældende borgere kan være i fare for identitetstyveri, hvis de deler deres personlige oplysninger med folkene bag opkaldene.

Derfor har Ralf Larsen også et godt råd, hvis man skulle modtage en opringning fra et teleselskab, som vil have oplyst ens cpr-nummer.

- Selskaberne ville aldrig ringe og bede om personoplysninger på den måde. Derfor må rådet være, at man aldrig skal oplyse sine personoplysninger, ligegyldigt hvilken virksomhed der ringer, siger Ralf Larsen.

I de tre tilfælde har det været det samme telefonnummer, som har stået bag opringnigerne. Det har været en mand med en udenlandsk accent, og hvis man forsøger at ringe tilbage, så får man at vide at nummeret ikke eksisterer.

I alle tre tilfælde, som politiet kender til, lykkedes det for gerningsmændene at lokke personoplysninger ud af borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce