Annonce
Lemvig

Minister og lokal kandidat mødes i Tangsø Centret

Partiformand og justitsminister Søren Pape spiser dansk hakkebøf og snakker politik i øjenhøjde sammen med Orla Østerby ved et arrangement i Tangsø Centret mandag den 27. maj. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Danmarks justitsminister og formand for de Konservative, Søren Pape, vil sammen med den lokale kandidat Orla Østerby snakke politik i øjenhøjde i Østerbys hjemby.

BÆKMARKSBRO: Mandag den 27. maj kl. 19 kan alle interesserede komme til fællesspisning og et hyggeligt og uformelt møde med justitsminister Søen Pape og den lokale kandidat Orla Østerby. De to politikere er midt i en hektisk valgkamp op til valget den 5. juni, men alligevel er der blevet tid til et anderledes valgmøde i Orla Østerby's hjemby.

- Jeg skrev som nyvalgt folketingsmedlem under på Grundloven den 15. december 2016 og har på Borgen arbejdet på også at være talerør for det område, jeg kommer fra - og det vil jeg gerne fortsætte med efter valget den 5. juni, siger Orla Østerby.

De aktuelle meningsmålinger er positive for hans parti, der står til 11-12 mandater ved valget.

- Med arrangementet i Tangsø Centret vil både Søren og jeg gerne snakke politik i øjenhøjde og med begge ben plantet solidt i den vestjyske muld. Søren har holdt tilsvarende arrangementer i Bjerringbro og Kerteminde, og begge steder har der været en interessant politisk snak, og det håber jeg også bliver tilfældet i Bækmarksbro, siger Orla Østerby.

Aftenen starter med fællesspisning - og menu'en står på en dansk hakkebøf. Herefter vil de to politikere fortælle om deres liv i politik og de væsentligste emner frem mod valget.

Travl tid for kandidaterne

- Jeg synes, at valgkampen er en spændende tid, hvor vi som kandidater møder både vælgere i alle aldre ved en række debatmøder. Her bliver der snakket politiske holdninger - i panelet og ikke mindst som respons for spørgsmålene fra salen, siger Orla Østerby.

Frem til valgdagen den 5. juni skal han deltage i 23 debatmøder, lige som Orla Østerby skal præsentere de Konservatives program på den regionale tv-station den 29. maj og deltage i afslutningsdebatten på samme kanal den 4. juni.

- På selve valgdagen vil jeg formentlig - som situationen tegner sig lige nu - være i private omgivelser i mit nærområde, siger Østerby.

Det er ganske gratis at deltage i fællesspisninger mandag den 27. maj, men tilmelding er dog nødvendig af hensyn til bespisningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce