Annonce
Holstebro

Partifæller uenige om motorvejspenge

Venstres folketingskandidat i Holstebro, Anders G. Jacobsen, mødtes med partifælle, finansminister Kristian Jensen, ved motorvejen i Tvis, for at diskutere det mangende stykke motorvej nordøst om Herning. Foto: Michael Sand Andersen

Partifæller er enige om det meste, men hvorimod Venstre-mand Anders G. Jacobsen mener, at der er penge til at bygge motorvej øst om Herning, så er Venstres finansminister uenig.

Annonce

Tvis: Ministerbilen med finansminister Kristian Jensen (V) kørte mandag formiddag ad motorvejen fra hjemmet i Herning og til Tvis for at mødes med Venstres folketingskandidat, Anders G. Jacobsen.

Netop motorvejen - eller rettere de syv kilometer der mangler nordøst om Herning - var grunden til, at de to Venstre-folk mødtes på rastepladsen syd for Tvis. Et emne Kristian Jensen har diskuteret med borgmestre, erhvervsfolk, almindelige trafikanter og politikere fra stort set alle partier, og nu også sine egne partifælle.

- Jeg har netop kørt på strækningen, og alle ved, at det skal hænge sammen på et tidspunkt, men vi skal både have opbakning fra et flertal i Folketinget og have den fornødne finansiering, siger Kristian Jensen.

Når båndet bliver klippet den 29. september, og de første biler officielt kører ud på Holstebro-motorvejen, så er den bygget billigere end budgetteret, og netop de penge, der er tilbage, vil Anders G. Jacobsen i lighed med en gruppe erhvervsfolk have brugt til de syv kilometer motorvej nordøst om Herning.

- Vi skal udnytte den her mulighed - den bliver ikke større. Pengene er afsat til motorvej. Havde vi vidst i 2013, at der ville blive næsten en milliard i overskud, så havde man dengang truffet en beslutning om at færdiggøre projektet, siger Anders G. Jacobsen.

Men overskuddet kan ikke bare bruges til et andet stykke motorvej, mener finansministeren.

- Den slags cigarkasse-økonomi kan man ikke bruge i den her sammenhæng. Pengene er prioriteret til andre formål, og derfor må man vente til næste anlægsramme, der begynder i 2020, er svaret fra Kristian Jensen, som det har været så mange gange før.

Annonce

Skal finde flertal

Udover at finde finasiering handler det også om at finde 90 folketingsmedlemmer, der vil stemme for at bruge penge på motorvejen rundt om Herning.

- Alle kan jo se, at der er blevet bygget en del motorvej i Midtjylland de seneste år, og derfor er der nogle, der mener, at vi skal prioritere andre steder, siger Kristian Jensen og forklarer, at Folketingets medlemmer ikke kun har forskelige holdninger til motorvej men også efter, hvilket område de er valgt for.

- Folketingsmedlemmer valgt i Østjylland mener, at E45 skal udvides. Medlemmer fra Sønderjylland mener, at Vejlefjordbroen skal udvides, og på Sjælland mener de det haster med motorvejen til Kalundborg, Næstved og mange andre steder, siger Kristian Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Calle hopper over træflisen

Struer

Magiske koncerter på plænen

Coronavirus

Live: Vladimir Putins datter er som en af de første blevet vaccineret mod covid-19, siger han

Annonce