Annonce
Sport

Paris Saint-Germain nedlægger Dolbergs Nice

Valery Hache/Ritzau Scanpix
Med Kasper Dolberg i startopstillingen tabte Nice fredag 1-4 til Paris Saint-Germain i den franske liga.

Nices stime af sløje resultater fortsatte fredag, da holdet med Kasper Dolberg i startopstillingen tog imod topholdet Paris Saint-Germain.

Her blev det til det tredje nederlag i de sidste fire ligakampe for Nice, da Angel Di Maria, Kylian Mbappe og Mauro Icardi sørgede for en 4-1-sejr til hovedstadsklubben.

Selv om den danske landsholdsangriber ikke kom på måltavlen, bidrog han alligevel til sit holds ene scoring, da han blev noteret for en assist ved i feltet at prikke bolden videre til Igniatius Ganago, der efterfølgende hamrede 1-2-reduceringen i kassen.

Inden da havde Angel Di Maria bragt PSG på vinderkurs med to mål i første halvleg.

Det første efter cirka et kvarters spil, da han efter en stikning i dybden prikkede bolden i kassen. 2-0-målet blev scoret med et frækt lob fra en spids vinkel.

Ganagos 1-2-scoring cirka 20 minutter inde i anden halvleg gav hjemmeholdet håb, men det blev hurtigt slukket efter to røde kort inden for tre minutter.

Med to mand i underskud måtte hjemmeholdet først se Kylian Mbappe, der kort forinden var blevet skiftet ind, gøre det til 3-1. I kampens overtid bankede Mauro Icardi det sidste søm i Nices kiste.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce