Annonce
Ulfborg/Vemb

Paraglider styrtede ned

Thorsminde redningsstation måtte torsdag assistere ambulancefolkene til en ulykke ved Vedersø. Arkivfoto

En tysk paraglider måtte torsdag sidst på eftermiddagen køres væk i ambulance.

Annonce

Vedersø: En tysk turist trodsede torsdag vestenvinden, da han var taget ud på havet for at folde paraglider-faldskærmen ud under den vestjyske havvind.

Om turisten havde fejlbedømt vindens styrke vides ikke, men turen ud på det blå endte i ulykke, da faldskærmsudøveren kom for langt ind mod land. Mødet med klitterne endte i nedstyrtning.

En ambulance blev tilkaldt og kort tid efter blev redningsstationen i Thorsminde bedt om at sende forstærkning til stedet.

- Han lå nedad en 10-15 meter høj skrænt, så ambulancefolkene kunne ikke selv slæbe ham op. Det er jo svært at komme frem, når der er sandbund og det går opad bakke, forklarer Carsten Pedersen, stationsleder på redningsstationen, der efter alarmen 17.45 sendte tre mand af sted til Vedersø for at hjælpe til.

Trods et vanskeligt terræn lykkedes det til sidst for redderne at få slæbt den tilskadekomne paraglider op ad skrænten på en båre. Men der skulle seks mand til at løse opgaven, forklarer stationslederen.

Den tyske turist blev omgående derefter sendt med ambulancen, og ifølge Carsten Pedersen, lignede det ikke, at manden var sluppet synderligt godt fra ulykken:

- Jeg tror, at han havde fået et lårbensbrud, men udover det, ved jeg ikke, om han var kommet videre til skade, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce