Annonce
Holstebro

Pape blev modtaget af fem veteraner i stiv vind

Jesper Larsen fortæller, at det giver en særlig ro, når de er om bord på skibet. Foto: Kaspar Hvid
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) var onsdag på besøg ved S/Y Veteranen i Handbjerg Marina. Veteranerne håber på mere fokus på PTSD og deres forhold, og Pape lovede at tage det med tilbage efter valgkampen.

HANDBJERG: En vind på omkring 11 sekundmeter ved Handbjerg Marina var for meget til fem veteraner og Søren Pape Poulsen, som onsdag besøgte S/Y Veteranen og de fem PTSD ramte krigsveteraner.

- Det er med til at skabe rammer i vores hverdag, og det er noget, som vi mangler, når vi kommer hjem. Vi har været vant til at lave noget, og vi har kørt utrolig meget på adrenalin, og det mangler vi. Vi kommer til at kede os, siger Jon Bæra, som er en af de fem, der onsdag tog imod Søren Pape Poulsen.

Bærgen har selv været udsendt to gange, fortalte han. Første gang var til Kosovo, mens den anden gang var til Afghanistan, hvor han var afsted med Hold 12.

- Det var især svært og mærkeligt, da jeg kom hjem fra Afghanistan. Det, at man havde været ude på de små baser i Patrol Base Line, hvor man konstant var i aktivitet, og der konstant var noget, man skulle lave. Derfor er det er meget anderledes, når man så kommer hjem til ro og stilhed, siger han.

Det er ikke første gang, at Søren Pape Poulsen stifter bekendtskab med Jesper Larsen og resten af mandskabet på S/Y Veteranen. Første gang i 2011 på soldaterhjemmet, da Jesper Larsen lige var kommet hjem fra Afghanistan.

Jesper Larsen fortæller selv, at han var en helt anden, inden han mødte Søren Pape Poulsen og tog initiativ til S/Y Veteranen.

- Jeg skrev til ham, og jeg ville høre, om han ikke kunne gøre noget. Vi måtte da have noget hjælp. Vi kørte rundt på adrenalin, og når faldskærmsudpring lige pludselig var kedeligt, så er der noget galt, siger han.

- Men ministeren svarede tilbage. Og det betyder virkelig meget. Der bliver tit talt om, at der er meget politikerlede, og man ikke kan stole på dem, men han møder altså op. Det betyder virkelig meget, fortsætter Jesper Larsen.

På skibet får veteranerne en hverdag og nogle rammer, som de ikke længere har, når de kommer hjem fra Afghanistan. På skibet er de igen afhængige af hinanden.

Annonce
S/Y Veteranen har plads i Handbjerg Marina. På sigt er drømmen, at det kan blive et tilbud til flere kommuner, og man har to skibe. En til længere ture og en til ture, der kun tager en weekend. Foto: Kaspar Hvid

Tager det med til Borgen

Og selvom Søren Pape Poulsen for tiden er travlt optaget af en valgkamp, så ville han gerne love at tage soldaternes ønske med tilbage til Christiansborg.

- Jeg tror ikke, at det er nødvendigt, at jeg bringer det op med Forsvaret, fordi der er de her gutter virkelig godt kendte. Der, hvor jeg kan hjælpe, er nok mere, når det kommer til kontakter, netværk og andre på Christiansborg, siger Søren Pape Poulsen.

De fem har heller ikke behov for mere af justitsministeren, end at han vil forsøge at tage det op i Folketinget.

- Vi har ikke nogle forventninger. Vi er bare glade for, at han gider møde op, og at han gider høre på vores bekymringer og tanker, forklarer Jesper Larsen.

- Vores drøm er, at der ikke længere skal være nogle veteraner, som falder mellem to stole. Det håber vi, at vi kan hjælpe til med skibet. Det betyder meget for os, at han vil bruge sit netværk, og at han vil tage det op på Christiansborg, siger Jesper Larsen.

Og selvom de 11 sekunder holdt de fem veteraner og justitsministeren ved kajen, fik Søren Pape Poulsen dog noget med, som han kan bruge i resten af valgkampen:

- Det er virkelig et solidt virkelighedstjek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce