Annonce
Holstebro

Pape blev modtaget af fem veteraner i stiv vind

Jesper Larsen fortæller, at det giver en særlig ro, når de er om bord på skibet. Foto: Kaspar Hvid
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) var onsdag på besøg ved S/Y Veteranen i Handbjerg Marina. Veteranerne håber på mere fokus på PTSD og deres forhold, og Pape lovede at tage det med tilbage efter valgkampen.
Annonce

HANDBJERG: En vind på omkring 11 sekundmeter ved Handbjerg Marina var for meget til fem veteraner og Søren Pape Poulsen, som onsdag besøgte S/Y Veteranen og de fem PTSD ramte krigsveteraner.

- Det er med til at skabe rammer i vores hverdag, og det er noget, som vi mangler, når vi kommer hjem. Vi har været vant til at lave noget, og vi har kørt utrolig meget på adrenalin, og det mangler vi. Vi kommer til at kede os, siger Jon Bæra, som er en af de fem, der onsdag tog imod Søren Pape Poulsen.

Bærgen har selv været udsendt to gange, fortalte han. Første gang var til Kosovo, mens den anden gang var til Afghanistan, hvor han var afsted med Hold 12.

- Det var især svært og mærkeligt, da jeg kom hjem fra Afghanistan. Det, at man havde været ude på de små baser i Patrol Base Line, hvor man konstant var i aktivitet, og der konstant var noget, man skulle lave. Derfor er det er meget anderledes, når man så kommer hjem til ro og stilhed, siger han.

Det er ikke første gang, at Søren Pape Poulsen stifter bekendtskab med Jesper Larsen og resten af mandskabet på S/Y Veteranen. Første gang i 2011 på soldaterhjemmet, da Jesper Larsen lige var kommet hjem fra Afghanistan.

Jesper Larsen fortæller selv, at han var en helt anden, inden han mødte Søren Pape Poulsen og tog initiativ til S/Y Veteranen.

- Jeg skrev til ham, og jeg ville høre, om han ikke kunne gøre noget. Vi måtte da have noget hjælp. Vi kørte rundt på adrenalin, og når faldskærmsudpring lige pludselig var kedeligt, så er der noget galt, siger han.

- Men ministeren svarede tilbage. Og det betyder virkelig meget. Der bliver tit talt om, at der er meget politikerlede, og man ikke kan stole på dem, men han møder altså op. Det betyder virkelig meget, fortsætter Jesper Larsen.

På skibet får veteranerne en hverdag og nogle rammer, som de ikke længere har, når de kommer hjem fra Afghanistan. På skibet er de igen afhængige af hinanden.

S/Y Veteranen har plads i Handbjerg Marina. På sigt er drømmen, at det kan blive et tilbud til flere kommuner, og man har to skibe. En til længere ture og en til ture, der kun tager en weekend. Foto: Kaspar Hvid
Annonce

Tager det med til Borgen

Og selvom Søren Pape Poulsen for tiden er travlt optaget af en valgkamp, så ville han gerne love at tage soldaternes ønske med tilbage til Christiansborg.

- Jeg tror ikke, at det er nødvendigt, at jeg bringer det op med Forsvaret, fordi der er de her gutter virkelig godt kendte. Der, hvor jeg kan hjælpe, er nok mere, når det kommer til kontakter, netværk og andre på Christiansborg, siger Søren Pape Poulsen.

De fem har heller ikke behov for mere af justitsministeren, end at han vil forsøge at tage det op i Folketinget.

- Vi har ikke nogle forventninger. Vi er bare glade for, at han gider møde op, og at han gider høre på vores bekymringer og tanker, forklarer Jesper Larsen.

- Vores drøm er, at der ikke længere skal være nogle veteraner, som falder mellem to stole. Det håber vi, at vi kan hjælpe til med skibet. Det betyder meget for os, at han vil bruge sit netværk, og at han vil tage det op på Christiansborg, siger Jesper Larsen.

Og selvom de 11 sekunder holdt de fem veteraner og justitsministeren ved kajen, fik Søren Pape Poulsen dog noget med, som han kan bruge i resten af valgkampen:

- Det er virkelig et solidt virkelighedstjek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce