Annonce
Vinderup

Pant-manden kom forbi: Og nu skal der samles jern ind

Først 1300 kroner. Så 1200 kroner. Det var hvad Niels Vestergaard fik i traileren fra de lokale borgere i indsamling til den nye fællessal i Ryde. Små beløb tæller nemlig også. Privatfoto: Niels Vestergaard
Annonce

Ryde: Projektet koster lige knapt tre millioner kroner. Men de skal selv skrabe 200.000 kroner sammen - borgerne i Ryde, hvis drømmen om en renovering af byens Fællessal skal blive til virkelighed.

Og for at hjælpe den på vej, har beboerforeningens formand, Niels Vestergaard, ad nu flere omgange taget skeen i egen hånd - eller rettere flasken. For lige før nytår kørte han sin trailer ned i byen og skrev på Facebook, at borgere med flaskepant til overs skulle være velkomne til at komme ned med den - så opsparingen til det kommende fælleshus kunne vokse.

- Jeg er jo blevet byens pantefoged, griner 54-årige Niels Vestergaard.

Han tog da også turen igen lørdag efter nytår. Begge gange har Borbjerg-købmanden fået lov at tage imod de mange flasker og dåser, der nu i alt har sendt lige knapt 2.500 ekstra kroner afsted til Fællessal-kassen.

- Og så var der én, der ringede til mig med endnu et forslag. Så nu har en vognmand stillet en container til rådighed, som står midt i byen. Der kan folk så smide deres gamle jern i, og så får vi jo så skrotprisen for det, siger han og tilføjer:

- Jo, jo - alle tricks gælder i indsamlingen, siger han.

Formanden fortæller, at man nu er over halvvejs med den 200.000 kroner store indsamling.

Sognegården - hvor der nu er Fællessal - er fra 1963 og renoveringen af den kommer til at omfatte blandt andet nye gulve, lofter, køkken- og toiletfaciliteter og diverse energiforbedringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce