Annonce
Holstebro

Paludan slog vejen forbi Vestjylland

I Struer var der markant flere tilskuere, end da Paludan en time tidligere var i Holstebro. Foto: Kaspar Hvid
Søndag var Rasmus Paludan forbi Holstebro og Struer. Mens der i Holstebro var begrænset interesse for Rasmus Paludan, var interessen noget større i Struer.

HOLSTEBRO/STRUER: Søndag var den kontroversielle partileder for Stram Kurs, Rasmus Paludan, forbi Holstebro og Struer.

I Holstebro var der begrænset interesse for Paludan, som dog fik kigget nærmere på springvandet på Store Torv. Gennem store dele af seancen var der flere politibetjente på stedet end vælgere.

- Jeg forventer, at der kommer flere i løbet af dagen, sådan plejer det i hvert fald at være, sagde Rasmus Paludan.

Den første, der var interesseret i Paludan var en mand ved navn Allan, som ville høre, hvad Rasmus Paludan ville gøre for at naturen var mere ren.

- Jeg synes ikke, at han fik mulighed for at svare på det, da der var Naturmøde i Hanstholm, derfor ville jeg gerne have svar, sagde Allan.

Ifølge Allan var det noget, som ligger ham meget på sinde, og derfor ville han finde ud af, hvad han mener om det.

- Der blev sagt, at de ville få mulighed for at uddybe det senere, men jeg ville nu gerne have mit eget svar, sagde han.

Mens der i Holstebro var begrænset interesse, var interessen noget større i Struer. Det var dog primært børn, og personer uden stemmeret, som ville møde Rasmus Paludan.

Enkelte vælgere tilkendegav, at de var enige med Paludan og agter at stemme på ham ved det kommende valg.

- Du siger det, som der ikke er andre, der tør, og det skal du bare vide. Du får min stemme, sagde en vælger til Paludan.

Paludan måtte samtidig høre på, at forbipasserende struerboerne sammenlignede ham med Adolf Hitler, ligesom han blev kaldt dummere end snot.

Børnene der mødte op ville gerne have taget selfies med Rasmus Paludan. Foto: Kaspar Hvid
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce