Annonce
HB

Palmeolie-millionær og HB sætter kursen mod divisionerne

Næste sæson skal være den, hvor Holstebro Boldklub vender tilbage til 2. division efter en årrække i seriefodbolden - hvis det altså står til HB selv. Klubben er dog klar til at skrue endnu mere op for blusset, blandt andet fordi palmeolie-millionæren Martin Bek-Nielsen har indgået en tre-årig partneraftale med klubben. Foto: Johan Gadegaard
Holstebro Boldklub har indgået en økonomisk attraktiv treårig aftale med palmeolie-millionær Martin Bek-Nielsen. Sponsoratet er et skridt på vejen mod at sikre at klubben kan fejre sin 100 års fødselsdag som divisionsklub.

Holstebro: Efter flere års tristesse er pilen igen begyndt at pege den rigtige vej for Holstebro Boldklub. Talentarbejdet er sat i system og spytter unge førsteholdsspillere ud, eliteafdelingens bagland har fået stabiliseret økonomien og fjernet en stor del af den negative egenkapital, man har kæmpet med, og på banen synes en oprykning fra Danmarksserien bestemt indenfor rækkevidde efter en sæsonafslutning, der bød på hele 11 sejre i træk.

Og nu skal det også være. Den 21. marts 2021 kan HB fejre 100 års fødselsdag, og i klubben har man sat alle sejl ind på at sikre, at den runde fødselsdag kan blive fejret som divisionsklub - hvilket vil sige at HB skal rykke op i den kommende sæson.

- Vi vil rigtig gerne op i 2. division igen til 2021, hvor klubben fylder 100 år. Det ville være en rigtig god anledning til igen at få divisionsfodbold i Holstebro, konstaterer formand Helle Manicus.

Vejen er dog svær. Ikke kun fordi der på grund af omstruktureringer i antallet af hold i både superligaen og divisionerne, bliver færre oprykkerhold end normalt fra Danmarksserierne.

Også fordi en klub som Holstebro altid vil være udfordret af andre klubber fra de store studiebyer, der har nemmere ved at rekruttere dygtige spillere i en amatørrække, hvor det ikke er tilladt at bruge lønkroner på at lokke dygtige spillere til.

Annonce

Økonomi i bedring

Det nyligt offentliggjorte årsregnskab for 2018 viser at økonomien i Holstebro Boldklub Elite Aps er i en positiv udvikling.

Selskabet kom i 2018 ud med et overskud på 468.188 kroner, hvilket betyder at klubbens negative egenkapital mindskes fra et minus på 651.309 kroner til et minus på 183.121 kroner.

Budgettet for 2019 viser et overskud i niveauet 50-100.000 kroner, såfremt man indhenter de forventede sponsorater.

Store drømme

Derfor har fokus de seneste år været at skabe de bedst mulige rammer omkring førsteholdet, så man på den måde kan være en attraktiv destination for dygtige spillere.

Rammer, som Holstebro Boldklub de næste tre år vil få en kærkommen økonomisk håndsrækning til. Efter længere tids snak og forhandlinger har palmeolie-millionær Martin Bek-Nielsen nemlig indgået et treårigt sponsor-partnerskab med HB.

- Det startede helt tilbage i efteråret, hvor vi mødtes med Martin og fremlagde vores visioner for klubben, og dem ville han gerne være med til at prøve at opfylde, fortæller Helle Manicus.

For den rige eksil-holstebroer, der sammen med sin bror Carl driver United Plantations i Malaysia, var det vigtigt, at det ikke kun var ham, der forpligtede sig til en langsigtet plan. Derfor har bestyrelsen i klubben de seneste uger arbejdet hårdt på at få en række andre sponsorer til også at indgå treårige aftaler, så man ikke skruer op for blusset for så at risikere, at tæppet bliver trukket væk under dem igen efter lidt dårlige resultater.

Og heldigvis har reaktionerne været positive. Dermed kan HB træde ind i en ny fase, hvor man går mere målrettet efter en tilbagevenden til divisionsfodbolden.

- Organisationen, kulturen og økonomien er der blevet rettet op på over de seneste år, og det er først nu, vi er klar til at drømme stort. Nu tør vi godt være visionære og sige, at vi skal rykke op, siger Helle Manicus.

Visionspartnere

Teknisk set, bliver det ikke United Plantations, men derimod Rådhuskælderen, som Martin Bek-Nielsen også ejer, der står for sponsoratet i Holstebro Boldklub. Rådhuskælderen træder ind som en af klubbens største sponsorerer, selvom formanden ikke vil ud med et beløb.

- Vores udgangspunkt er, at vi har en gruppe med to til fem større partnere - visionspartnere, som vil dække 25 procent af vores budget, og deriblandt er Martin Bek-Nielsen og Rådhuskælderen, forklarer Helle Manicus.

De seneste par år har HB opereret med et budget omkring en million kroner om året - et budget som umiddelbart skal ganges med tre, hvis klubben kan rykke op og skal etablere sig i 2. division.

Og så bør 2. division ikke kun være en drøm, mener formanden. For en by af Holstebros størrelse, Danmarks 19. største, burde høre hjemme i en af landets tre professionelle fodboldrækker. Af de 18 større byer end Holstebro er det kun Hørsholm, der ikke kan byde på superliga- eller divisionsfodbold, mens flere væsentligt mindre byer end Holstebro til gengæld kan tilbyde det.

- Vi har næsten lige så mange indbyggere som Skive, Thisted og Ringkøbing tilsammen, men de har alle tre divisionshold. Så kan vi også, siger Helle Manicus.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce