Annonce
Sport

Pagaj fik medaljer med fra Maribo

William Åkerlund (bagerst) fik en 2. plads med sin makker, da der var regatta i Maribo. Privatfoto.

Holstebro: Kajaklubben PAGAJ var endnu engang med, da der skulle uddeles topplaceringer til regattaen i Maribo.

Kajaklubben er efterhåndet nået et godt stykke ind i sæsonen, og det er nu, at roerne skal bevise deres værd og dermed få mulighed for at blive udtaget til de internationale stævner.

En af dem, som fik markeret sig positivt var William Åkerlund, som vandt sølv i U18-rækken på 500 meter. Det gjorde han sammen med sin makker, Noah Dyekjær fra Silkeborg.

I kano lykkedes det for Josh Cope at få hele to medaljer med hjem. Han vandt to gange guld i U-16 rækken, da han kom først over målstregen på både 200 meter og 500 meter.

Samlet set blev det til deltagelse i 19 A-finaler, seks B-finaler og en enkelt C-finale for klubben.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce